Tapas fest vol. 2

Den opmærksomme læser af denne blog vil have bemærket at der i de seneste måneder udelukkende er kommet  tapas opskrifter fra min side. Det skyldes at jeg til Christians fødselsdag lavede en stort tapas bord, og det skal I nu have lov at se i sin helhed.

 

tapasfest - billede 1

Jeg gjorde det denne gang at jeg serverede retterne i hold, så 1. servering bestod af marinerede krebsehaler , fyldte cherrytomater , dadler i svøb og kylling i hvidløg – den opskrift kommer først på bloggen, når jeg har fået den perfektioneret, for jeg var ikke helt tilfreds med den.

Ydermere var der på bordet italienske boller  skåret i passende hapse stykker, persillepesto og en super lækker rød pesto som dog ikke var hjemmelavet. Og så selvfølgelig en herlig hvidvin – en riesling og en rødvin – en Amarone.

 

tapasfest - billede 2

2. servering bestod af lammedeller i yoghurtsauce, jalapenos i svøb og chorizo i rødvin.

 

tapasfest - billede 3

3. og sidste servering bestod af bagte mini kartofler, champignon i sherry og spanske kødboller 

Og så var det faktisk ikke engang rigtig sidste servering, for ethvert måltid kræver da en lækker dessert – hvis man er en slikmund som mig – og når det nu er tapasfest, så må desserten naturligvis også være i tapas størrelse, synes jeg.

 

tapasfest - desserten

Klassisk citronfromage og chokolademousse i små fine glas.

Jeg synes selv, at det var en rigtig sød måde at servere dessert på. De små cognac- og sherryglas er fine at se på og tilpas små til at desserten ikke bliver for tung eller overvældende.

Chokolademoussen er spicet lidt op med et par skefulde grand marnier i denne udgave og fløden på toppen er ligeledes tilsat en skefuld grand marnier sammen med en skefuld flormelis ( så kan man stadig piske fløden til skum selvom der er tilsat likør – super fif som jeg gerne ville have kendt noget før )

Og så er tapas festen altså også slut for denne gang 😉

Jeg gik nok en smule over gevind i min iver – vi endte faktisk med at gemme 3. servering til dagen derpå, fordi vi simpelthen ikke kunne spise det hele om aftenen.

Men en dejlig fest var det, og jeg håber billederne kan inspirere nogen til at lave deres egen tapas fest.

 

 

 

Tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Tapas fest vol. 2

  1. Pingback: Menu kun med forretter/tapas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *