Fyldte cherrytomater

At komme fyld i cherrytomater er lidt et pillearbejde, men de er rigtig lækre og gør sig fint på et tapasbord eller som en lille appetitvækker. Og så kan de sagtens laves et par timer i forvejen.

Du skal bruge:

  • 1 bakke cherrytomater – jeg bruger altid San Marzano
  • 1 pk flødeost naturel
  • pinjekerner
  • soltørrede tomater
  • frisk basilikum
  • evt salt og peber

fyldte cherrytomater - ingredienser

Start med at riste dine pinjekerner på en tør pande ved høj varme. Hold øje og rør rundt i dem hele tiden, så de ikke brænder. Når de er dejligt brune og velduftende stilles de til side til afkøling

Så skal du have fjernet indmaden fra dine tomater. Skær toppen af dem modsat blomsten – den side skal de nemlig stå på – og tag så med en lille kniv og fjern forsigtigt kernerne.

Når alle tomaterne er tømte, kan du røre fyldet sammen.

Hak dine ristede pinjekerner så groft eller fint som du synes er lækkert, og hak dine soltørrede tomater fint. Hvis du bruger tomater i olie som dem på mit billede, anbefaler jeg, at du ligger dem på fedtsugende papir inden du hakker dem, for at slippe af med overskuds olien.

Hak også et par håndfulde frisk basilikum fint og rør så det hele sammen med flødeosten. Smag til med salt og peber, hvis du synes, det mangler.

fyldte cherrytomater - fyldetSå skal tomaterne bare fyldes. Det kan gøres med en lille ske eller du kan bruge en sprøjtepose – det gør jeg næste gang 😉

Pynt med et lille blad frisk basilikum og server

fyldte cherrytomater - færdige

Tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Fyldte cherrytomater

  1. Juliana says:

    Hvor mange gram pinjekerne og soltørrer tomater skal man brug ca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *