Champignon i sherry

Endnu en lille klassisk spansk tapas opskrift – dem er vi glade for her i huset. Den er hurtigt lavet og passer rigtig fint ind på et større tapas bord.

Du skal bruge:

  • 250 g. champignoner
  • 4 fed hvidløg
  • saft af 1 citron
  • 2-3 spsk tør sherry
  • 1 -2 tsk. paprika
  • 1 tsk sød chili pulver
  • olivenolie
  • persille
  • salt
  • peber

champignon i sherry - ingredienser

Start med at rense dine champignoner og skær dem i skiver. Pil de 4 fed hvidløg og hak dem fint. Pres citronen og hak persillen fint.

Varm en pande med lidt olivenolie op og kom champignonskiverne på. Svits dem ved høj varme i et par minutter – her er det vigtigt at du rører i dem hele tiden, så de ikke brænder på. Når de er brunede skruer du ned til medium varme og tilsætter de fint hakkede hvidløg, sherry og  2- 3 spsk citronsaft samt paprika og sød chili.

Svits under omrøring i 4-5 minutter indtil champignonerne er møre og dejligt brunede. Hvis det bliver for tørt undervejs, kan du tilsætte lidt mere sherry.

champignon i sherry -svitses på panden

Smag til med salt og peber og evt mere citronsaft, paprika og chili.

Når du er tilfreds med smagen og champignonerne er færdige, så tilsætter du til sidst 2-3 spsk finthakket persille og vender rundt – og så er retten klar til servering.

champignon i sherry - tilsat grønt

De passer som sagt rigtig godt ind som en del af en større tapas anretning, men de kan også fint bruges som en lille appetitvækker med en skive god brød og et glas rødvin – eller måske et glas sherry, hvis man er til det.

champignon i sherry - færdig

 

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *