Marinerede krebsehaler

En lille hurtig opskrift som jeg blev inspireret til af en bruger på et madforum, jeg læser en del på. Det er utroligt simpelt og det enkelte er også styrken ved denne lille salat.  Råvarernes smag står tydeligt frem og komplimenterer hinanden så fint.

 

Du skal bruge:

  • 1 bøtte krebsehaler
  • 1 lime
  • 1 lille rødløg
  • ½ rød peberfrugt
  • 1 håndfuld små tomater – san marzano er bedst
  • 2 små tørrede chilier
  • salt
  • peber

marinerede krebsehaler - ingredienser

Start med at hælde krebsehalerne over i en sigte, så de lige kan dryppe af.

Skær så peberfrugt og løg i bittesmå tern – det er vigtigt at det er meget fint snittet, ellers bliver det ikke nær så delikat i den færdige salat. Tomaterne skæres ligeledes i tern, men de behøver ikke være helt så små.

Pres så din lime og bland saften og knus de 2 chilier og bland dem i saften sammen med et drys salt og peber.

Hvis du er bange for at det bliver for stærkt med chili, kan du selvfølgelig udelade det, men så ville jeg tilføje et drys paprika i marinaden i stedet.

marinerede krebsehaler - alting snittetSå er du klar til at samle salaten. Kom bare alle tingene i limemarinaden og rør forsigtigt rundt. Nu er salaten færdig, men den vinder meget ved at få lov at trække et par timer på køl inden servering, så marinaden kan få lov at trække ind i krebsehalerne og grøntsagerne kan afgive deres smag.

marinerede krebsehaler - serveret

Server salaten på et stykke ristet brød  som en lille forret eller som et friskt og smagfuldt bidrag på tapasbordet.

 

 

 

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *