Chokolade mousse

En af de mest klassiske desserter der findes – og så er den endda både nem og hurtig at lave. Og rigtig dejlig. Den findes i et utal af varianter – denne her er så simpel som den næsten kan blive. Det er en relativt tung og tæt mousse og med en meget intens smag af chokolade, så man skal ikke have ret meget af den.

Du skal bruge:

  • 200 g god mørk chokolade
  • 1.75 dl piskefløde
  • 2 æggeblommer
  • 3 æggehvider
  • 2 spsk sukker
  • evt. lidt fløde til pynt

 

Først skal du have chokoladen hakket – bare sådan groft og tilfældigt. Derefter varmer du fløden op til kogepunktet og hælder den varme fløde hen over chokoladen. Rør stille og roligt  chokoladen sammen med fløden til du har en jævn blank masse. Heri rører du de 2 æggeblommer.

Så tager du en anden skål og pisker æggehviderne med sukkeret til en luftig og helt stiv marengs. Bliv endelig ved med at piske til hviderne er så stive, at du kan lave tricket med at vende skålen på hovedet uden, at de løber ud.

Nu skal du så have blandet de to skåles indhold og her skal man gerne have en lidt let hånd. Tag lidt marengs af gangen og vend det stille og roligt i chokolademassen. Du skal endelig ikke piske i det – bare roligt “folde” det ind i chokoladen.  På den måde bevarer du så meget luft som muligt i massen og du får en lettere og knap så kompakt færdig mousse.

Når al marengsen er foldet ind i chokolademassen er moussen færdig. Nu skal du så vælge om du vil komme det i én stor skål eller om du vil portions anrette. Jeg valgte portions glas fordi, jeg lige havde nogle der var passende.

Hæld moussen op i den/de skåle du har valgt og sæt den på køl mindst 2 timer.

Hvis man har lyst kan man med held tilsætte smag i form af f.eks cognac eller likør til moussen – i så fald gøres det som det sidste inden den kommes i glassene. Beregn 2-3 spsk cognac eller likør til denne portion.

Moussen rækker til 4-6 portioner alt efter hvor meget man synes er passende til en portion – jeg fik 5½ portion i de viste glas.

Inden servering kan man pynte moussen med lidt flødeskum – det ser pænt ud, og er en fin kontrast til den intense chokoladesmag. Og hvis man er mere kreativ end mig, kan man sikkert også finde på mere fancy pynt 😉

Tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *