Lakserilette

En lækker ret med masser af smag i form af bid og frisk syrlighed, så det skal du naturligvis kunne lide. But what could possibly go wrong, med varmrøget laks??

Opskriften kunne såmænd også fint passe ind under ‘frokost’, men nu lavede jeg den som del af et tapas bord, med både små og større retter, så den kommer ind under vores tapas…ish kategori.

Ingredienser:

  • 200 gr varmrøget laks
  • 1 skalotteløg
  • 3-4 spsk. kapers
  • Ca. 1 dl creme fraiche
  • 1-2 spsk god sennep (eller lav en selv, hvis du har lysten)
  • Citronsaft
  • 1-2 spsk revet peberrod
  • 2-3 skriver frisk rugbrød, alt efter hvor højt belagt det skal være)
  • Purløg
  • Salt
  • Peber

 

 

Skær eller pluk laksen i mindre stykker, og kom den i en skål sammen med et finthakket skalotteløg, kapers, peberrod, sennep og creme fraiche. Brug en gaffel til roligt at røre det hele sammen. Smag til med salt, peber og citronsaft.

 

 

Skær skiver af brødet og rist det på en brødrister. Hvis du vil være artsy, så skærer du dem i trekanter. Anret brødet på en tallerken eller et fad, og fordel blandingen med laks ovenpå. Drys med hakket purløg, og så har du en velsmagende og flot ret til dit tapas eller frokost bord.

Og server gerne en god, blød og kold hvedeøl til, så bliver jeg glad.

 

 

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *