2 slags sennep

Der var en gang en der bildte mig ind at sennep var besværligt at lave selv – dét er bestemt ikke sandt- det er virkelig nemt.

Der findes jo et utal af varianter af sennep, da dette var første gang jeg skulle prøve, valgte jeg 2 ret basis varianter – 1 fin og 1 grov.

Fin sennep.

  • 50 g sennepspulver – jeg brugte coleman’s
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • 2 tsk rørsukker
  • ½ tsk salt
  • 3 tsk olie
  • ca. 3 spsk vand
  • ½ tsk gurkemeje

 

 

 

Sennepspulver blandes med de øvrige tørre ingredienser. Der tilsættes olie og eddike og til sidst vand. Tilsæt vandet lidt af gangen så du finder den konsistens der passer dig bedst.

 

når du er tilfreds med tykkelsen er senneppen færdig og kan puttes i et egnet glas.

Den skal stå mindst et døgn og modne på køl inden den tages i brug.

Hvis den er blevet lidt stiv eller tør efter et døgn i køleskabet, kan du tilsætte en smule mere vand – start med 1 tsk – der skal ikke ret meget til.

 

 

Grov sennep.

Den grove sennep laves af hele sennepskorn som blendes. Der findes 2 slags sennepskorn – sorte og gule – de sorte giver skarphed og bitterhed, de gule giver den cremede og mildere smag. Man kan bruge det blandingsforhold, man har lyst til. Jeg valgte halvt af hvert her i 1. forsøg, og det blev glimrende.

Du skal bruge:

  • 100 g sennepsfrø – blandet gule og sorte
  • æble cider eddike – mængden kommer vi til senere
  • 1 tsk salt
  • 2-3 spsk honning
  • vand

 

 

Dine sennepsfrø skal først lige ligge i blød i vand i mindst 2 timer. Dette gør dem blødere og nemmere at blende. Brug en rimelig stor skål og godt med vand – de suger en del.

Når de er udblødte puttes de i en sigte og drypper af.

Nu skal de så over i blenderen. Inden de kommer derover, skal de du lige finde ud af, hvor meget de er blevet til … altså hvor mange deciliter – det er vigtigt fordi mængden af væske, der skal tilsættes, skal svare til mængden af sennepsfrø. Når man ikke kan sige præcist hvad de kommer til at fylde, skyldes det at det afhænger af blandingsforholdet mellem gule og sorte frø, da de gule fylder mest og suger mest vand.

Nå – jeg havde lidt over 2 dl sennepsfrø. Det vil så sige at jeg skal bruge godt 2 dl væske også. ca. 1/3 af væsken skal være eddike, så jeg brugte 3/4 dl eddikke og 1 1/2 dl vand.

Op i blenderen med frøene og tilsæt vandet. Blend til massen begynder at se cremet ud. Tilsæt eddike, salt og honning.

Hvis du bruger en fast honning som mig, så kan man gøre den flydende ved en tur i micro ovnen på lav effekt eller i en gryde over vandbad. Ellers kan du bruge en flydende honning, hvis du synes det er bedre.

Blend igen til senneppen har en passende konsistens.

Smag evt til med mere honning, hvis du synes den skal være sødere.

Det her er en rigtig lækker sennep – stærk men med dejlig sødme fra honningen.

Tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *