Remoulade

Traditionel remoulade er egentlig ca. lige dele mayonnaise og pickles rørt sammen, så for at lave remoulade, må man starte med at lave mayo.

Det er sådan noget mange frygter…også jeg. Sidste jeg lavede mayo fra bunden – noget der tager lang lang tid,  når det gøres ved at olie piskes ind i æg bogstavelig talt dråbe for dråbe – endte det med at det hele skilte og måtte smides ud. Jeg er stadig traumatiseret!

Men så så jeg en video på youtube, hvor én laver mayo med en stavblender. Det virkede for godt til at være sandt, men jeg var nu alligevel så nysgerrig, at jeg var nødt til at prøve. Det er nærmest et mirakel – det virker! 🙂

du skal bruge:

  • 1 æggeblomme
  • ½ æggehvide
  • 1 knivspids salt
  • 1 knivspids peber
  • 1 tsk citronsaft eller eddike
  • ½ tsk sennep
  • 1½ dl olie

Og derefter:

  • piccalilly findelte pickles
  • 1 håndfuld kapers

 

Fremgangsmåde er virkelig vigtig her ellers ender det i skilt mayo og tårer.

Jeg har sådan en piske “cylinder” der hører til min stavblender – den er helt perfekt til formålet, fordi den er høj og slank – men hvis man ikke har sådan en, kan man bruge et litermål eller et egnet glas. Det vigtige er, at det har en lille omkreds.

Først putter du din æggeblomme og den halve hvide i beholderen. Derefter salt, peber, citronsaft og sennep. Til sidst hælder du forsigtigt olien over og så venter du et øjeblik. Det er vigtigt at alle ingredienserne lige får lov at falde til bunds. Når de ligger roligt på bunden af beholderen, så griber du din stavblender og sætter blenderhovedet ned i beholderen – gerne lige hen over æggeblommen – og hold den endelig helt ned mod bunden.

Så blender du – uden at bevæge blenderen.  – 1 sekund – det er vigtigt! 1 sekund – vent – 1 sekund – vent. Når du har gjort det 4-5 gange vil du kunne se at der sker noget …der begynder at komme små dråber mayonnaise der flyder op mod toppen. Når det sker kan du blende 2-3 sekunder af gangen så mere af olien kommer ned til æggeblommen. Efterhånden som mere og mere af olien optages, kan du flytte blenderhovedet lidt opad for at få det øverste af olien med.

Det lyder lidt kompliceret på skrift, men det er det slet ikke. Se evt video på youtube – det er simpelthen genialt det her 🙂

 

Nu har du så herlig hjemmelavet mayo.

Så skal den forvandles til remoulade.

Det gøres ved at tilsætte pickles…ca halvt mayo og halvt pickles – men smag dig frem – jo mere pickles du kommer i jo kraftigere bliver remouladen i smagen.

Hvis man er virkelig hardcore, så har man naturligvis selv syltet nogle pickles. Men hvis man er knap så huslig, så køber man bare et glas – piccalilly findelte er helt perfekte til formålet.

Jeg tilføjede så også en håndfuld finthakkede kapers for lidt ekstra kant til smagen. Rør tingene sammen, og så er der hjemmelavet remoulade.

Tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *