Fyldte champignoner II

Milena har allerede en rigtig fin opskrift med fyldte champignoner, men man kan jo komme en hel masse sjove ting ned i sådan nogle lækre ovnbagte champignoner, så jeg tænkte det var ok jeg også prøvede lykken. De blev også vellykkede. og egner sig godt til snack eller tapas.

Ingredienser:

  • 400 g champignoner
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 100 g bacon i tern
  • 100 g flødeost (jeg brugte noget pikant, med løg og krydderurter)
  • Parmeggiano Reggiano
  • Timian
  • Paprika
  • Salt
  • Peber

 

Fremgangsmåden er ret ligetil. Skyl champignonerne, og pluk stilken ud. Det kan gøres med kniv eller gaffel, men den bedste måde for mig er et bruge to fingre og så nænsomt rokke med stilken indtil den giver slip af sig selv. Lidt ligesom da man var barn, og rokkede med sine mælketænder… Øeh, eller sådan gjorde jeg i hvert fald. Nå, men fordelen ved det, er at man så får hele stilken med op, og så er der mere plads til fyldet.

Fyldet laves ved at stege baconen på en pande, og tage den af når den er ved at være sprød, men før den bliver sort og hård. Hellere lidt for tidligt end lidt for sent. Det meste af fedtet kan også hældes fra panden på det tidspunkt, men behold lidt til resten af ingredienserne.

Hak løg og hvidløg rigtig fint, og svits det på panden til det bliver gennemsigtigt. Kom nu flødeosten til, og drys med bacontern, salt, peber, timian og paprika i de mængder du nu synes. Det hele smelter sammen til en cremet masse, og det går ret hurtigt.

 

 

Det skal ikke smelte mere end på billedet ovenover, så er det færdigt. Nu tager du to teskeer, og kommer fyldet forsigtigt ned i alle champignon, så der også er en lille topping ud over hulrummet. De anrettes på en bageplade, og der rives noget parmiggiano ud over dem, mest for synets skyld. Bages i ovnen ved 200 grader indtil parmeggianoen er gylden brun, hvilket skulle tage omkring 20 minutter. Det skulle gerne harmonere med at champignonerne så har smidt det meste af deres vand, og har fået noget god fasthed. Men hvis osten ikke er blevet for brun, så giv dem gerne for meget end for lidt, for champignonerne bliver bare bedre af ikke at være for vandede.

 

 

Det kunne også være en god/artsy ide at klippe noget grønt og lægge ovenover osten, såsom noget frisk persille 🙂

Tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *