Laksehaps

Når der skal laves mange forskellige små tapas-anretninger, er denne her en ret sikker vinder hjemme hos os. Man skal godtnok huske at spise dem indenfor 15-30 minutter-ish, ellers bliver kiksen blød. Det plejer så heller ikke at være noget problem…

Ingredienser: 

  • 1/2 pakke kiks (her Tuc Sour Cream and Onion for at få den rigtige smag og konsistens)
  • 100 gr laks i skiver
  • 1/4 pakke Buko grøn pikant flødeost (eller tilsvarende)
  • Dild (jeg brugte tørret denne gang, men kan sagtens være frisk)

 

Anret så mange stykker kiks som der kan være på en tallerken eller lignende (ca. 12 her), og smør dem med osten. Kom et stykke laks på hver kiks, og drys dild over.

Server straks, for kiksen suger flødeostens væske til sig, og bliver blød efter et stykke tid – retten er helt klart bedst med en sprød kiks.

Også velegnet sammen med en champagne/hvidvins apperitif serveret når gæsterne lige er kommet. 4 gæster med hver deres glas kolde vin ville sikkert blive glade for det her…

 

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *