Pasta a la Lodos…ish

En ret med et mundret navn – sådan er det, når jeg navngiver. Lodos er en tyrkisk restaurant her i Århus, og de har blandt andet en pasta ret med oliven og tyrkisk pølse, som jeg længe gerne har villet kopiere. Det er så endnu ikke lykkedes helt, men jeg fik da en ny og ret fin ret ud af forsøget denne gang. Hvis du ikke er til oliven, er det her nok ikke retten for dig, men ellers er det en lidt anderledes, og stadig ret ligetil og smagfuld pastaret.

Ingredienser:  

 • 2 x 2 chorizo pølser (billige er fine til det vi bruger dem til her)
 • 1 pakke skiveskåret chorizo pølse (ca. 100 gr. – kan udelades, men nu havde jeg det lige)
 • 1/4 liter fløde
 • Evt. lidt mælk til saucen, hvis fløden koger ind/ikke er nok
 • 3 chilier
 • 1 dåse tomatpuré
 • Ca. 1 dl rødvin
 • 500 gr. champignoner
 • 1 lille/mellem glas oliven (brug lidt mindre end der er skiver chorizo pølse)
 • 4-5 fed hvidløg
 • Ketchup
 • ca. 400-500 gr. pasta (båndnudler er gode her)
 • Salt
 • Peber
 • Oregano
 • Basilikum
 • Rosmarin
 • Baguette

 

Start med at skære chorizo pølserne i mundrette skiver. Hak hvidløg og chili, vask champignonerne og skær dem i små skiver. Denne ret skal times lidt, så alt er klart og varmt samtidigt, dvs. sauce, pasta og det der skal på panden. Det er så også det eneste lidt tricky ved det.

Saucen kan du lave og holde lun som det første. Hæld fløden op i en lille gryde og varm den op til lige under kogepunktet. Tilsæt tomatpuré, ketchup, oregano, basilikum, rosmarin, salt og peber under omrøring, og smag til efter saucen lige har været oppe og koge.

Imens du varmer fløden op, kan du varme vand til pastaen op til lige under kogepunktet så det også er klar, og har du en baguette der skal i ovnen, skal ovnen også forvarmes. Herfra handler det mest om din pande. Varm panden op på trin 4 eller 5, og kom stykkerne fra  chorizopølserne i. De skal stege indtil det ser ud til at det meste af deres fedt er trukket ud af dem. Rør ofte, så de ikke bliver for sorte. Når de er ved at være tørre, hælder du rødvinen til og lader det hele simre sammen, Du kan også krydre denne blanding med rosmarin for endnu mere saft og kraft i pølserne. Kog/steg indtil der næsten kun er fedt tilbage på panden.  Tag chorizostykkerne og kom den i en skål til senere brug.

 

 

Panden, sammen med den resterende rødvin og fedt genbruges nu til at stege champignoner, chili og hvidløg, under flittig omrøring. Det er omkring nu, du kommer pastaen i det kogende vand og baguetten i ovnen.

Når pandens indhold er ved at være stegt brunt, men ikke tørret så meget ind, at der er ved at være aske-krise, blander du alle ingredienser sammen i din gryde. Pasta, sauce, chorizopølser, champignon, chili, hvidløg, oliven og hvis du brugte det, den allerede skiveskårne chorizo.

 

 

Så mangler du bare baguetten fra ovnen, og så er der serveret. Synes du det ser lidt usundt og mandeagtigt ud, kan du jo drysse med noget frisk persille f.eks., så er det allerede meget sundere.

Denne ret skulle gerne være nok til 3 mennesker, og naturligvis skal der serveres rødvin til, også fordi du jo gerne skulle have en pæn rest tilbage efter det der blev brugt til pølserne på panden.

De chorizo pølser bliver i øvrigt rigtig lækre og sprøde med den her metode, og deres smag, om det er en billig eller dyr variant, træder fornemt frem. Det var et fint trick Milena lærte mig med en anden af hendes retter, som jeg også håber kommer op her engang…

 

Tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Pasta a la Lodos…ish

 1. patrick says:

  hej, jeg kigger på din pasta a la lodos opskrift og jeg kan se at du har skrevet at de brugte en tyrkisk pølse, den pølse hedder sucuk og leverer en meget anderledes smag i forhold til andre pølser.
  Prøv opskriften med denne pølse, du vil ikke fortryde det 🙂

 2. Christian says:

  Ah ja, tak for tippet! 🙂 Det skal helt sikkert prøves.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *