Laksesandwich

Endnu en sandwich, også selvom sommer og picnic tiden er gået en anelse på hæld efterhånden. Denne her er simpel og kraftfuld i sit udtryk.

Jeg er ikke selv udpræget fan af at presse 40 forskellige grøntsager ned i en sandwich og så bruge noget tykt, tungt, kedeligt brød. Ligesom med italienske pastaretter, så finder jeg det bedst at bruge meget få ingredienser, der kan stå selv og som har et klart udtryk. Det er den pæne måde at sige det på. Den mindre pæne er – denne sandwich er ret fed, og ikke specielt sund (men det kunne være værre, og den er rigtig god!)

Ingredienser:

 • ca. 350 gr fersk laks
 • 1 bundt asparges
 • 1 velegnet stykke baguette
 • En del mayonnaise (really, det er på slump, nok til at du kan smøre 2 halve stykker baguette generøst)
 • 1/2 citron (ja, brug ikke sådan noget fake noget som jeg gør her på billedet…)
 • 1-2 spsk sennep
 • Basilikum
 • Oregano
 • Citronpeber
 • Salt
 • Peber

 

Det slår mig ‘pludselig’ at man kunne blive en anelse frustreret af mine mængdeangivelser generelt i mine opskrifter, for det er ret meget efter ‘gefühl’, hvad man nu selv synes er passende, og lige så i dette: bland mayonnaise, sennep, citronpeber, basilikum, oregano, citronsaft, salt og peber sammen i en skål, rør godt med en ske og smag til indtil du synes det er helt perfekt.

 

 

Imens eller bagefter, alt efter dit multitasking temperament, kan du stege laksen på en pande. Skal det gå hurtigt, behøver du ikke tænke så meget på at krydre den eller ligge den i marinade, det sandwich-spread vi lavede i skålen skal nok stå for det meste, men har du tid, kan du ligge laksen i en pose med saft fra nogle limes/citroner, citronpeber og groft peber i et par timer, eller du kan blot drysse laksen med det nævnte mens du steger den. Ligegyldig hvad, så skal laksen pandesteges indtil den er brun og gerne knasende på alle sider. Så er den færdig, og du kan hakke, skære eller rive den i små fine stykker, klar til at komme på brødet.

Bag herefter baguetten i den forvarmede ovn, og vask og ‘knæk’ den grønne asparges imens –  du ved, tricket med at have nogle stykker asparges i hånden og bøje omkring den nederste trediedel, indtil de knækker over af sig selv. Aspargesen skal koges i saltet vand i ca. 3-4 minutter, eller alt efter hvilken sejhed/mørhed du foretrækker.

Når baguetten er færdig skærer du den over på midten og skærer begge stykker på langs, så du er klar til at lave to sandwiches. Smør mayonnaise blandingen på hvert stykke, og placer den ituskårne/revne laks på bundstykkerne. Pynt med den kogte asparges, og krydr evt. med lidt mere salt og peber.

 

 

Klap så stykkerne sammen, og nu har du en, synes jeg selv, meget lækker laksesandwich til to personer. Server med.. Ja.. Hvad du nu kan finde på. Rød sodavand? En lille flaske god hvidvin? For nu at tage begge ekstremer. Men bon appetit!

 

Tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Laksesandwich

 1. Didda says:

  Sikke en Dejlig fremgangsmåde 🙂 Jeg skal da bruge asparges i min næste lakse sandwich 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *