Farsbrød med ovnbagte kartofler

Der er mange takes på farsbrød, men det tog mig selv nogle år at blive tilfreds med dem jeg lavede. Den her version er simpel, hurtig og koster ikke meget. Måske ikke lige noget at imponere med til den stereotypiske parmiddags konkurrence, men god, smagfuld hverdagsmad nonetheless.

Ingredienser: 

 • 450 gr hakket svinekød
 • 2 pakker bacon
 • 2 æg
 • 1 bundt forårsløg
 • 4 løg
 • 6-8 fed hvidløg
 • Soya
 • Flydende chili
 • Mælk
 • Rasp
 • Koncentreret, flydende bouillon
 • 1/2 friskt bundt rosmarin
 • 1 bundt friskt timian
 • Paprika
 • Salt
 • Peber
 • 1 pakke Knorr tomatdressing mix (ja… really, forklaring følger)
 • Ca. 4 store bagekartofler (eller mere, hvis du har plads til mere i dit fad)
 • Olivenolie

 

Skræl 2 løg og hvidløg, og hak forårsløget. Kom kødet i en skål og tilsæt to æg. Har du en blender, kan du blende 2 løg, hvidløg, soya og chili sammen til en masse. Det er hurtigere end at rive det over kødet med rivejern, og du får samme smag ud af det. Kom massen i skålen med kødet, tilsæt paprika, rosmarin og timian efter behag, samt forårsløg, et godt skvæt bouillon og lidt mælk.

På billederne kom jeg for skade at bruge tørret rosmarin og timian, men det er meget bedre friskt. Pluk det og hak det groft med en kniv, før du kommer det i.

 

 

Nu blander du det hele til en sammenhængende fars, og bruger rasp (eller mel, men jeg foretrækker selv rasp pga. konsistensen) til at få farsen til at være fast. Den skal  gerne være lidt fugtig når du er færdig med den, men ikke så meget at den klistrer. Stil den derefter i køleskabet i en halv time før du gør mere ved den.

Når den er klar, former du den til et brød, der kan være i midten af dit fad. Vikl bacon rundt om, 2 pakker skulle fint kunne dække alt, og også ligge som et dobbeltlag om noget af farsbrødet. Gør du det rigtigt klæber baconen fast til farsbrødet og sidder pænt fast under stegning.

Skræl kartoflerne, og skær dem over på langs. Det samme gør du med de to resterende løg. Kartofler og løg pensles nu med olie og lægges i dit fad rundt om farsbrødet.

Og nu kommer vi så til det punkt, hvor jeg bliver nødt til at indrømme at jeg, efter års forsøg, ikke kan lave en bedre oliemarinade til det her end Knorr kan. Ak. Jeg har virkelig forsøgt, men der er en helt bestemt kunstig og sikkert usund smagssammensætning i sådan en, som jeg personligt må være afhængig af. Vil du prøve din lykke selv, så anbefaler jeg en olie/eddike blanding med tørrede krydderurter og flager af groft salt… Men det bliver ikke lige så godt. Går du Knorr vejen, så drysser du indholdet af en dressingmix pose over kartofler og løg.

 

 

Så er du klar til at sætte det hele i den forvarmede ovn. Retten skal have 45-60 minutter ved 200 grader, kig til den af og til, kødsaften fra farsbrødet skal være klar, og kartoflerne ikke FOR sorte. Så skulle det være fint.

 

 

Serveres med en god, kold øl til, og skulle være nok til 2 personer, med rester dagen efter.

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.