Oliventapenade

Supernemt, hurtigt og billigt at lave, med en god, kraftig smag af oliven og chili. What’s not to like? Ja, medmindre man ikke kan lide oliven… Perfekt til at smøre på sandwichbrød med røget kød og ost f.eks., hvor underlaget skal kunne hamle op med resten af smagen.  Kan også sagtens spises helt simpelt på noget godt rugbrød.

Ingredienser: 

  • ca. 350 gr.  grønne oliven, stenfri
  • ca. 200 gr. sorte oliven, stenfri
  • Olivenolie
  • 6 hvidløgsfed
  • Et glas syltet peberfrugt
  • 1/2 glas syltede perleløg
  • 1 lille glas kapers
  • 2-4 friske chilier (er du ikke til chili, kan du bare udelade det)
  • 3-4 spsk. tørret basilikum (du kan selvfølgelig også bruge frisk, og blende det sammen med resten)

 

Selve tilberedningen er der ingen ben i, forudsat at du har en blender. Ellers kommer du ikke så langt med den her ret, beklager… Men! Har du en blender, ja så fylder du bare alle ingredienserne ned i den, og hælder en del olie med (don’t be shy), så blenderen har noget at tage fat i. Alt afhængigt af blender, kan det godt være svært for den at blende det hele, og det kan godt kræve lidt tålmodighed. Har du en stavblender, er det at foretrække.

 

 

Når blandingen er blevet godt og grundigt blendet sammen, blander du det tørrede basilikum i, og endnu et generøst skvæt olivenolie, således at konsistensen bliver tyk og cremet. Derefter er tapenaden næsten færdig, men skal lige stå og trække i køleskabet, gerne i mindst et døgn, så smager den bedst.

 

 

Denne opskrift giver en DEL oliventapenade, så medmindre I er flere oliven-elskere, så kan du også halvere mængden af ingredienser, og stadig have rigeligt til dig selv i en uge.

Tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *