Pastasalat med krydderurter

Sommeren er ved at gå ret meget på hæld, men her på falderebet kan jeg lige nå at få en af mine favorit retter ind. En cremet, smagfyldt og grøn pastasalat. Og ja, selvfølgelig kan man også lave pastasalat selvom det ikke er sommer.

Ingredienser: 

 • 450 gr champignoner
 • 1 pakke bacon (kan undlades, og så er det en vegetarisk ret)
 • 1 pakke egnet pasta (spiraler, skruer, den slags)
 • 2 pakker flødeost (gerne en naturel og en med krydderier)
 • Ca. 350 gr creme fraiche 18%
 • 2 bundter dild
 • 2 bundter purløg
 • 1 bundt persille
 • 5 hvidløgsfed
 • 1 spsk. sukker
 • 1 lime
 • Salt
 • Peber

 

Start med at koge pastaen, og så sætte den til afkøling mens du laver resten. I denne ret er der rigeligt til 4 mennesker, så hvis I er færre, så lav lidt mindre pasta. Det er bedst at lave noget nyt, frisk pasta til resten af salaten dagen efter, i stedet for at blande alt på en gang og lade det stå overnight.

Hak eller klip krydderurterne urterne i meget fine små stykker. Mit trick her: Krydderurterne i en kop, og så en saks til at ‘hakke’ dem. Andre ville her i stedet nævne begrebet ‘stavblender’. Skær champignoner i meget fine små firkanter (det er kedeligt…), og det samme med baconen.

 

 

Kom flødeosten i en skål, og tilsæt saft fra lime, sukker, salt, peber, knust hvidløg, alle krydderurter og det meste af creme fraichen. Rør eller pisk det sammen til en konsistent masse. Steg champignonerne på en pande, indtil de er ved at blive tørre og sprøde, og tilføj dem så til skålen. Gør det samme med baconen, og hvis du vil have lidt ekstra smag, hælder du også stegefedtet (eller noget af det) med i blandingen. Til sidst bruger du resten af creme fraichen under omrøring, indtil blandingen har den konsistens du ønsker.

 

 

Nu skal den så smages til, og sukker, salt og peber kan tilsættes alt efter lyst. Men vær forsigtig her, og husk at det er ok hvis den er lidt kraftigere end du vil have den, for når du blander pasta i, vil det også fordele noget af smagen.

Når du er tilfreds blander du pasta i (og får måske noget til overs, som du så kan bruge dagen efter), og så kan retten serveres, evt. med eller uden brød til, og… ‘evt.’ med ketchup (det er ingen helligbrøde… Som sådan… Hvis man kun bruger meget lidt… Og først i anden portion… ok, faktisk smager det også godt med ketchup).

Hvis du vil have lidt mere end ‘bare’ pastasalat, så er den her ret også rigtig god med f.eks. frikadeller til.

 

En kold og mild belgisk hvedeøl gør sig godt til, det gør mørkere øl også, men ikke hvis den er for kraftig, for så stjæler den billedet.

 

Tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.