Løvemad

Ja, spørg mig ikke til navnet – noget i den stil her serverede min mor for mig i min barndom, og kaldte det løvemad, så det navn viderefører jeg.

Ingredienser:

  • 150 gr bacon
  • 1 bundt purløg
  • 1 løg
  • 2 tomater
  • 3 æg
  • Remoulade (ikke billig og tarvelig, som på billedet, gerne noget godt ‘hjemmelavet’, evt. fra fiskehandleren?)
  • Salat, gerne krølsalat (det her step er jeg lidt imod, men nogle gange er salat vel ok…)
  • 3 skiver godt, friskt rugbrød
  • Smør
  • Salt
  • Peber

 

Skær tomaterne i skiver og løget i ringe. Skyl salaten og brug nok til at dække tre stykker rugbrød. Skær rugbrødet og kom smør på (det kan såmænd udelades, men det er godt til at holde på resten af fyldet).

Steg bacon på panden til den konsistens du selv foretrækker (lettere crispy men stadig saftig foretrækkes her), og lav 3 spejlæg.

 

 

Kom salat på brødet, derefter tomater og løgringe, samt salt og peber. Obenpå det arrangeres det stegte bacon, og ovenpå det igen remouladen, du ved selv bedst hvor meget du kan håndtere uden at tænke for meget på kalorier. Jeg kan selv håndtere en del før den tanke strejfer mig. Og ovenpå det kommer du et spejlæg for hvert rugbrød, og afrunder så det hele ved at klippe purløg over, gerne en del, det giver god smag. Du kan også komme halvdelen af purløget ovenpå remouladen, så falder det ikke så nemt ud under spisning, og du har samtidig også noget visuelt at kigge på ovenpå ægget.

Og voila, forholdsvis simpelt, men en mættende kaloriebombe til frokosten, der smager absolut fantastisk, hvis man ellers kan lide bacon og remoulade, sammen med saft og kraft fra grøntsager.

Tre stykker er vist rigeligt til 2-3 mennesker.

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.