Lemonade

Super simpel og dejlig hjemmelavet lemonade med vanille og mynte.

Til ca. 1 liter lemonade skal du bruge

  • 6-8 citroner – der skal blive ca. 3,5 dl saft når de er presset.
  • 1 stang vanille
  • ½ l. vand
  • 125 g. sukker – jeg bruger rørsukker, men det kan man gøre som man synes
  • 1-2 kviste mynte
  • yderligere vand til fortynding

 

Allerførst skal du koge en sukkerlage.

Flæk vanillestangen og skrab kornene ud og put både korn og den tomme stang i vandet sammen med sukkeret i en gryde.

Tænd for blusset og rør lidt i blandingen mens den varmes op, så sukkeret opløses og ikke brænder fast på bunden.

Bring det til kogepunktet og lad boble 1-2 min. Hvis du bruger rørsukker bliver siruppen svagt lysebrun – det er okay, det er ikke fordi den er brændt på.

 

Så fjerner du gryden fra blusset og stiller den til side, så den kan køle af.

I mens kan du presse dine citroner og evt. si saften, hvis du vil være helt fri for frugtkød.

Når sukkerlagen er afkølet skal den sis, så du kommer af med vanillestangen. Og nu skal du så have blandet din Lemonade.

Det afhænger af smag og behag, hvor meget sukkerlage man vil bruge, så man må smage sig frem hen af vejen.

Jeg vil gerne have en ret syrlig lemonade, så jeg brugte halvt af hver – 3,5 dl citronsaft og 3,5 dl sukkerlage.

Nu skal du så have tilsat vand så lemonaden får en styrke som passer til netop dig – igen, du må smage dig frem.

Jeg valgte at lave min ret stærk for man kan altid tilsætte yderligere vand ved servering – eller en håndfuld is.

Jeg fortyndede med 3 dl. vand.

Find nu en egnet flaske eller kande – put i den dine myntekviste og hæld lemonaden deri – den har godt af at trække nogle timer på køl, så mynten kan afgive noget smag.

 

Solskin på flaske – herligt!

Tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.