Madpandekager med oksekød

Pandekager er til andet end desserter, og her er en fin fyldig en af slagsen, der både har noget sødt, noget lidt stærkt og noget blødt i sin smag. En forholdsvis sommerlig ret, især hvis man gerne vil have frisk majs til.

 

 

Ingredienser:

 • 120 gr mel
 • 2 æg
 • 2 dl mælk
 • 1 bundt persille
 • 450 gr oksekød
 • 2 løg
 • 3 fed hvidløg
 • 4 majskolber (eller majs på dåse, hvis årstiden ikke er til det)
 • 1 rød peberfrugt
 • 2 avokadoer
 • Citronsaft
 • Sød chilisauce (Linghams er fin)
 • Creme fraiche
 • Salt
 • Peber
 • Olivenolie

Start med at forberede dejen – bland mel, æg, mælk, salt og det finthakkede persille i en skål. Tilsæt melet lidt efter lidt under omrøring, så der ikke kommer klumper. Sæt den i køleskabet indtil du skal bruge den.

 

 

Fjern blade og tråde fra majskolberne og kog dem til de er møre, i ca. 15 minutter. Stil dem til afdampning så de ikke er helt så varme, når du skal have fat i majsen. Nogle folk bruger en kniv til at skære majsen af kolben, jeg selv foretrækker en gaffel som man ‘pirker’ dem løs med. Og hvis du synes det er totalt overkill for noget majs, eller årstiden ikke er til det, så er Bonduelle majs (i de der små dåser) et noget mindre tidskrævende alternativ.

Skær peberfrugt i tynde ringe og avokado i tynde skiver, og kom citronsaft ud over avokadostykkerne som de kan trække lidt i.

Hak løget fint i en gryde med olie og høj varme indtil de er ved at blive brune. Tilsæt oksekød og hakket hvidløg, steg indtil det er på grænsen til at være tørt. Krydr med salt og peber, og giv det en skvæt soya og flydende chili hvis du er ligesom mig (meeeen, det er optional).

Lav nu 4 medium-tykke pandekager (der skulle lige og lige være nok dej). Brug smør i panden så de ikke brænder på, og sæt varmen til omkring middel.

 

 

Start med at komme oksekødet på halvdelen af hver pandekage. Dernæst kommer du peberfrugt og avokado over, og strør med majs. Ovenpå det kommer du lidt creme fraiche i en stribe hen over pandekagen, og til sidst hælder du den søde chilisauce over. Du kan nu klappe pandekagerne sammen, og så har du både noget til øje og gane 🙂

 

 

4 pandekager er nok til 2-4 mennesker, alt afhængigt af hvor sultne de er. Kan også med fordel bruges som del af en romantisk picnickurv om sommeren, sammen med en flaske kold rosévin 🙂

 

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.