Dobbelt Chokolademousse

Denne dessert er lidt tidskrævende at lave, men den er helt sikkert indsatsen værd. Den består af 3 dele – en mørk chokolademousse, skovbærsirup og en hvid chokolademousse. Da mousserne skal have god til til at sætte sig i køleskabet, plejer jeg, at starte aftenen før desserten skal serveres. Men det kan også nåes, hvis man starter nogenlunde tidligt om morgenen, at servere den samme aften.

Først den mørke chokolademousse:

 

chokolade mousse ingredienser

Du skal bruge:

 • 100 g. god mørk chokolade
 • 88 g. piskefløde
 • 1 æggeblomme
 • 2 æggehvider
 • 1 spsk sukker

Grunden til de små mængder og lidt skæve mål er, at denne opskrift er en halvering af min oprindelige chokolademousse opskrift – hvis man skal lave dessert til mange, kan man selvfølgelig bare gange op.

Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Varm så fløden op til kogepunktet og hæld den varme fløde over chokoladen. Rør roligt indtil al chokoladen er smeltet og massen er tyk og blank.

Rør nu æggeblommen i chokolademassen.

chokolade mousse marengs og chokolademasse

Pisk dine hvider med sukkeret til en stiv og luftig marengs og vend så med rolige bevægelser marengsen over i chokoladeblandingen. Dette gøres så nænsomt som muligt for at bevare luften i massen – det giver en dejligt let mousse.

Fordel så moussen i nogle egnede portionsglas. Jeg plejer at få 5 portioner af denne opskrift, men du kan selvfølgelig lave færre eller flere, alt efter hvilken portionsstørrelse du ønsker.

IMG_0018

 

Nu skal moussen på køl, så den kan stivne helt inden du kan fortsætte med de næste elementer i desserten – den skal gerne stå mindst 4 timer.

Når chokolademoussen er stivnet helt, kan du gå videre til skovbærsirup.

Her skal du bruge:

 • 300 g frosne skovbær
 • 130 g sukker
 • 1 vanillestang
 • 3 spsk vand

IMG_0022

 

Skrab kornene ud af vanillestangen og kom både dem og den tomme stang sammen med bær sukker og vand i en lille gryde. Kog ved svag varme under låg i ca. 5 minutter til bærene er helt kogt ud.

IMG_0024

Tag gryden af varmen og kom bærmassen over i en sigte og kør den igennem for at komme af med kernerne og vanillestangen.

Kom den kernefri bærcoulis tilbage i gryden og kog den ind til den er som sirup. Husk at regne med at den bliver tykkere når den køler af.

Kom nu siruppen i en lille skål og kom film helt ned til overfladen – dette gøres for at den ikke trækker skind eller der ikke dannes kondens.

IMG_0031

 

Sæt nu siruppen på køl. Jeg plejer bare at lade den være på køl en halv times tid. Den behøver ikke være iskold – bare kold nok til at den ikke smelter moussen når den kommes ovenpå.

Når siruppen er afkølet tilstrækkeligt fordeles den ovenpå den mørke chokolademousse. Jeg plejer at få lidt sirup til overs af denne opskrift. Jeg kommer ca. 2-3 spsk på hver mousse, som jeg nu synes det passer.

Resten af siruppen smager virkelig godt som topping på is, yoghurt eller pandekager, så gem det endelig.

IMG_0036

Sæt så mousserne på køl igen mens du laver den hvide chokolademousse.

Hvid chokolademousse er lidt mere besværlig at lave end den mørke. Man skal være omhyggelig med temperaturerne ellers risikerer man skilt mousse.

Jeg plejer at tage æg og fløde ud af køleskabet lidt i forvejen, så det ikke er helt iskoldt.

Du skal bruge:

 • 75 g. hvid chokolade
 • 3 æggeblommer
 • 25 g sukker
 • 1,25 dl fløde

IMG_0030

Først skal chokoladen smeltes.

Bræk eller hak din chokolade i mindre stykker og lad den smelte i en skål over vandbad ved lav varme. Chokoladen skal helst ikke varmes mere end den lige nøjagtigt smelter. Hvid chokolade er meget sart overfor varme, så hellere bruge lidt ekstra tid på at varme det langsomt op.

IMG_0041

Når chokoladen er smeltet tages den af varmen og stilles til side så den kan køle lidt af.

Imens skal du have pisket æggeblommerne med sukkeret. Pisk længe – gerne 7 – 10 minutter med en elpisker. Jo luftigere æggesnaps jo luftigere mousse til sidst. Pisk derefter fløden til blødt skum.

IMG_0045

Så skal moussen samles og det er her det med temperaturerne er vigtigt. Chokoladen må endelig ikke være for varm i forhold til æggesnapsen og fløden for så enten skiller eller gryner det. Så mærk på din chokolade og bland den ikke i æggesnapsen før den er mindre end “lillefingervarm”.

Når chokoladen er klar blandes den i æggesnapsen – stille og roligt. Massen får en ret speciel sej konsistens – nærmest som klister. Fortvivl ikke – den bliver normal igen når fløden kommer i. Rør godt i massen, så den bliver jævn.

Vend nu fløden i chokolademassen lidt af gangen. Om alt går vel står du nu med en lækker luftig mousse som skal fordeles i glassene.

IMG_0048

Derefter ind på køl igen i mindst 4 timer.

Pynt med hvad du synes er pænt – jeg har brugt lidt chokoladespåner og frysetørret hindbær.

IMG_0050

Det er en virkelig lækker dessert, der altid har vakt lykke, når jeg har serveret den.

Tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Dobbelt Chokolademousse

 1. Hella says:

  Hej Milena 🙂 Tak for en lækker opskrift. Glassene er også rigtig flotte! Kan du huske hvor du har købt dem?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *