Spansk pasta

Dette er en hurtig og meget lækker og smagfuld pastaret. Ikke ligefremt klassisk italiensk, men det er der jo heller ikke nogen der siger, at pasta altid skal være.

Det er en nem og hurtig ret med en kraftig smag.

Til 2 personer skal du bruge:

 • 200 g chorizo
 • 400 g champignon
 • 1 rød peberfrugt
 • 2-3 fed hvidløg
 • 1-2 røde chilier
 • saft fra 1 citron
 • ca. 1 dl creme fraiche
 • 1 æg
 • 1 – 2 tsk hakket frisk rosmarin
 • paprika
 • salt
 • peber
 • manchego ost
 • pasta

Spansk pasta - ingredienser

Start med at sætte en stor grydefuld vand over til din pasta. Timing er vigtigt med pastaretter – hverken sauce eller den kogte pasta har godt af at vente, så de skal helst være færdige stort set samtidig.

Rens så dine champignoner og skær dem ud i kvarte eller mindre, hvis de er meget store og skær peberfrugten ud i passende strimler.

Chorizo’en skæres i passende tern, hvidløgene hakkes fint og chilierne skæres i ringe eller tern. Hvis man ikke er glad for stærk mad bør man nok nøjes med 1 chili – måske endda ½. samt evt fjerne kernerne.

Rosmarinen hakkes fint og citronen presses.

spansk pasta - hakket

Riv et par gode håndfulde af manchego osten og gem halvdelen til at drysse over når retten serveres.

Pisk ægget godt sammen i en skål og rør så creme fraiche i sammen med halvdelen af citronsaften og halvdelen af osten.

spansk pasta - saucen

Så skal du have fat i en pande og varme den godt op. I lidt olie steger du nu champignoner og rød peber ved god varme, så svampene afgiver deres væske og bliver stegt gyldne og lækre. Når de er stegt godt tages de af og sættes til side, hvorefter chorizo, hvidløg, chili, 1 -2 tsk paprika og rosmarin kommes på panden.

Her behøver du ikke olie, for chorizoen afgiver en del fedtstof, når den steges. Hvor meget man vil have den stegt er nok en smagssag – jeg foretrækker at den får en del, så den bliver sprød, men den må heller ikke blive alt for hård.

spansk pasta - chorizo steges

Husk også at få din pasta i gryden på et passende tidspunkt – det skal nok være inden chorizoen kommer på panden alt efter hvor lang kogetid din type pasta har.

Når chorizoen er tilpas kan du igen komme champignoner og peberfrugt over på panden og lige vende det rundt sammen med chorizoen.

Når din pasta er klar hælder du vandet fra – gem gerne en kop af kogevandet – og kommer pastaen tilbae i den varme gryde. Heri kommer du så saucen med æg, creme fraiche og ost. Vend den godt rundt i den varme pasta og hvis du synes den er for tyk og klistret så tilsæt en smule af det pastavand du gemte. Det er genialt til at justere tykkelsen på din pastasauce. Når konsistensen er god og cremet kommer du fyldet oveni pastaen og vender det hele godt rundt. Smag evt til med lidt mere citronsaft samt salt og peber.

spansk pasta - færdig

Server straks med et ekstra drys manchego og evt et godt stykke brød. Og så et godt glas vin som den perfekte ledsager – her i huset ville det sikkert være en dejlig italiensk ripasso, men man kunne jo også vælge en spansk for en enkelt gangs skyld.

spansk pasta - serveret

 

Tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *