Denne her er meget velegnet til en picnic tur – nem at tilberede og nem at have med og spise ude i naturen.
Og så er det en af Christians favoritter.
Der er en masse bud på hvordan sådan en laksewrap skal komponeres – det her er min variant :
- 2 store tortillas
- 100 g. røget laks
- ca. et halvt bæger flødeost
- wasabi pasta efter smag
- 1 avokado
- ½ agurk
- 1 lime
- 1-2 forårsløg
- en håndfuld rucola
Først blander du wasabi pasta i flødeosten – her må man smage sig frem – jeg vil gerne have den stærk, så jeg bruger ca. ½ tube wasabi til en halv bøtte flødeost.
Agurk og avokado skæres i fine bjælker og forårsløg i tynde ringe.
Så er du klar til at fylde tortillaen.
Først smøres der med flødeosten – bare et tyndt lag ellers bliver det for voldsomt.
Ovenpå osten drysses en smule rucola og herpå ligges laksen – det passer godt med ca. 50 g pr. tortilla, synes jeg.
Ovenpå laksen dryppes der nu med saften fra ½ lime frugt og forårsløg drysses over i en mængde du finder passende.
Til sidst lægges agurk og avokado bjælkerne ovenpå så de dækker – dog lad være med at ligge helt ud til kanten, så er den umulig at rulle.
Det med fyldet er mådeholdets kunst – hvis du kommer for meget på, vil den ikke kunne rulles.
Nu skal den så rulles – og her synes jeg det er nemmest at starte i den ende hvor fyldet er længst ude i kanten, for fyldet “skubber” sig fremad efterhånden som man ruller.
Øvelse gør mester.
Når wrappen er rullet pakkes den ind i folie. Jeg plejer at dele den i 2, for en halv er lidt nemmere at spise uden at snaske alt for meget.
Den bliver kun bedre af at hvile lidt inden den skal spises, så også i den henseende er den perfekt til picnic.