Som overskriften jo siger, så er dette her anden omgang af det, jeg kalder napolitansk pizza – d.v.s. pizza med tynd sprød nogenlunde autentisk italiensk bund.
Jeg var rigtig godt tilfreds med både dej og tomatsauce fra mit første forsøg, så begge dele blev lavet på samme måde denne gang – de opskrifter finder du her.
Den ene pizza fra sidst var en klar favorit – det var den med salsiccia, rødløg og champignon så den lavede jeg igen – og den blev såmænd lige så god denne gang.
En ny variant skal der selvfølgelig også være plads til.
Pizza Parmaskinke:
- parmaskinke
- ananas i tern
- san marzano tomater
- oregano
- 1 kugle mozzarella
Den sidste variant var lidt et eksperiment – jeg kom til at tænke på en dag, om man mon ikke kunne bruge carpaccio som topping på pizza – og når man får sådan en tanke, så er man jo nødt til at undersøge det. Jeg ville gerne have en lidt stærkere tomatsauce til at underbygge fyldet på denne pizza, så min grund tomatsauce fik et skvæt flydende chili – det kan man selvfølgelig udelade, hvis man synes at jalepenos er stærke nok i sig selv.
Pizza carpaccio:
- flydende chili
- okse carpaccio
- syltede jalepenos
- rød peber i tynde strimler
- oregano
- 1 kugle mozzarella
Og kan man så bruge carpaccio på pizza? – jeg må sige at ja, det kan man absolut – det blev virkelig vellykket. Det silketynde oksekød bliver perfekt mørt på den korte tid pizzaen får i ovnen, så det er ikke sidste gang, jeg bruger det.
Dejlig pizza fest for 2 – med pragtfuld italiensk rødvin i glassene. Så kan man dårligt ønske sig mere.