Tomatchutney

Det er efterhånden længe siden, at jeg lovede en opskrift på den tomatchutney, der er stjernen i mine hjemmelavede burgere.

Nu fik jeg så endelig selv lavet en portion, så nu kan jeg dele opskriften.

Til 2 små eller 1 stort glas skal du bruge:

 • 500 g tomater
 • 2 store løg
 • 2 røde peberfrugter
 • 3 fed hvidløg
 • 100 g. rosiner
 • 250 g. sukker
 • 1½ dl hvidvinseddike
 • olivenolie
 • 1 tsk stødt ingefær
 • 1 tsk stødt allehånde
 • 2 tsk salt

Tomatchutney-ingredienser

Først skal tomaterne flåes – det gøres nemmest ved at putte dem i en skål og overhælde dem med kogende vand. De skal være helt dækket – vent ca. 1 minut og hæld så vandet fra. Nu har skindet løsnet sig, så det er nemt at fjerne. Lav et snit i skindet og træk det forsigtigt af. Når skindet er fjernet skæres tomaterne i tern.

Løg, hvidløg og peberfrugterne skæres ligeledes i fine tern.

Så er vi klar til at koge chutney.

Kom 2-3 spsk god olivenolie en en gryde og svits først løg og peberfrugt. Når de er ved at være møre tilsættes alle de resterende ingredienser. Rør nogle omgange så alting er jævnt fordelt og lad blandingen komme i kog. Nu kan du skrue ned for varmen – til simreniveau.

Tomatchutney-simrer

Nu skal den bare have lov til at stå og passe sig selv og koge ind. Det tager ca. 45 min. Hvis du synes den er for tynd efter de første 45 min, så lader du den bare stå og koge ind lidt længere. Den skal gerne ende med en konsistens ca. som salsa sauce.

Når du er tilfreds med konsistensen, tages den af varmen og hældes med det samme på egnede glas – jeg bruger altid glas med patentlåg. Det er en god ide at skylle glassene i atamon inden chutneyen kommes i – så er du sikker på at den kan holde sig.

Så skal den bare på køl, og så er der skøn chutney næste gang du skal have en burger.

Tomatchutney-på-glas-

Jeg er sikker på, at den har mange andre anvendelsesmuligheder – jeg har bare ikke fået udforsket dem endnu. Jeg forestiller mig, at den vil være lækker til en god bøf eller et stykke kylling.

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.