Jeg har altid været glad for bagte kartofler med forskelligt fyld, så jeg synes det kunne være sjovt, at prøve at lave dem i en bite-size udgave til et tapasbord.
Du skal bruge:
- små fine kartofler
- et par skiver bacon
- creme fraiche 18 %
- frisk purløg
- salt
- peber
Vask/skrub dine kartofler grundigt, så man har lyst til at spise skrællen, når de er bagt og kom dem så i ovnen.
Alt efter størrelse, så skal du regne med at de skal have 30-40 minutter. Men prøv at stikke i dem undervejs med en kødnål eller lignende. Det er vigtigt, at de er ordentligt gennembagt.
Mens kartoflerne er i ovnen kan du stege baconen.
Jeg synes det giver det bedste resultat at stege det i hele skiver, og så først smuldre dem, når de er kølet af, men du kan også vælge at skære baconen ud i små stykker, inden du steger den. Mens du venter på kartoflerne kan du også klippe noget purløg meget fint.
Når kartoflerne er møre tages de ud af ovnen. Lad dem køle et øjeblik og skær så et kryds i hver kartoffel og tryk forsigtigt på den, så den åbner sig lidt.
Kom en god skefuld creme fraiche i hver og krydr med friskkværnet peber og lidt salt. Drys med purløg og kom så bacon stykker på toppen.
De færdige kartofler gør sig virkelig godt på bordet. De er både nuttede at se på og smager dejligt.
Fyldet kan jo være mange andre ting end creme fraiche og bacon. Det kan varieres i det uendelige.
Sikke en god idé 🙂 De passer lige til en gæstemiddag. Det må jeg huske næste gang 🙂
Tak skal du have , jeg håber du får held med dem og at dine gæster vil synes om dem 🙂