Chorizo i Rødvin

Dette er en lille nem og hurtig tapas ret, som vi er meget glade for her i huset.

Den ser muligvis ikke ud af så meget, men smagen er virkelig intens og kraftfuld.

Du skal bruge:

  • 200 g. chorizo
  • 1-2 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 laurbærblade
  • 2 dl rødvin
  • olivenolie

Chorizo-i-rødvin-ingredienser

Skalotteløget skæres i meget fine tern, og de 2 fed hvidløg hakkes fint. Chorizoen skæres i skiver – ca. ½ cm tykke. Og så er du faktisk allerede klar til tilberedningen.

Du behøver bestemt ikke at bruge en så dejlig rødvin, som den på mit billede – det ville faktisk være synd, for der er ingen forskel i smagen på den endelige ret, uanset hvilken rødvin du bruger.

Chorizo-i-rødvin-snittet-og-klar

Kom en lille smule olivenolie på en pande og steg løg og hvidløg ved jævn varme, til de er klare.

Skru herefter op for varmen og kom chorizoen og laurbærbladene på panden. Svits nu til chorizoen er godt brunet og sprød på overfladen. Tilsæt så rødvinen og skru lidt ned for varmen.

Chorizo-i-rødvin-på-panden

Rødvinen skal reducere næsten helt væk, indtil den kun danner en tyk sirups lignende glasering på chorizoen. Det tager kun et par minutter.

Og så er retten klar til servering – chorizoens særlige røgede kraftige smag kommer virkelig frem i denne ret, og den er meget lækker til et godt glas rødvin – evt med et stykke godt brød og lidt pesto til.

Eller den er fin som en del af et større tapasbord.

Jeg synes, den er bedst når den er lun, men den kan også sagtens tåle at blive serveret kold.

Chorizo-i-Rødvin-færdig

Tagged , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Chorizo i Rødvin

  1. Alice says:

    Dejlig med en let og smAgFuld opskrift. Tak til jer!

  2. Annika says:

    Hvor mange er der til i en portion? Jeg skal bruge det til et tapas arrangement.

    • Milena says:

      Det kommer jo selvfølgelig lidt an på, hvor meget/hvad du ellers serverer. Men jeg vil sige at der er til 3-4 personer i denne opskrift, da det jo ikke er en ret man spiser sig mæt i.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *