Philly cheesesteak sandwich

En klassisk amerikansk opskrift, der er rigtig god til en tung gang frokost eller en lettere gang aftensmad (evt. med salat til, hvis man er sådan en). Mit take er ikke helt klassisk, men jeg vil da være retrovenlig og pointere hvor min opskrift adskiller sig – så kan man jo selv bedømme hvad der er bedst.

Ingredienser: 

 • ca. 300-400gr kalvekød i strimler (jo tyndere jo bedre)
 • 1 rød peberfrugt
 • 2 løg
 • 4 hvidløgsfed
 • 4 skiver ost (den originale opskrift er med Provolone ost, jeg brugte Cheddar her)
 • Linghams Chilisauce (eller anden sød chili)
 • Chili sauce (noget stærkere end ovennævnte)
 • 1 passende baguette (as always – hvidløgsbaguette fra Føtex til en tier)
 • Salt
 • Peber
 • Paprika
 • Smør til stegning

 

Skær løg og peberfrugt i ringe eller halvringe, og hak hvidløg i små stykker. Forvarm ovnen til 200 grader, og kom en pande på komfuret. Smelt noget smør på panden ved høj varme, og kom de hakkede løg, peberfrugt og hvidløg i når smøret er brunt. Steg det indtil løgene er blevet gennemsigtige og også er ved at blive brune, og kom det så i en skål mens du laver resten.

Sæt brødet i ovnen (hvis det er et der skal have 5-6 minutter), og genbrug panden til oksekødsstrimlerne, som du tørsteger. Krydr dem med paprika, salt og peber, og lad dem stege, ikke koge, alt afhængigt af hvor varmt dit komfur kan blive, og størrelsen af din pande. Bliver det til kogning, så går det også, bare det fordamper indenfor 2-3 minutter, ellers risikerer du at kødet bliver sejt. Du kan også stege kødet i etaper, så det kan steges mere effektivt. Kødet er færdigt når det er brunet godt.

 

 

Resten er ikke ligefrem rocket-science: Del det varme brød i midten og skær stykkerne over i halve. Læg først ost på, dernæst grøntsagerne, og så kødet. Kom lidt ekstra salt og peber på, og hæld nu begge chili saucer over. Slut med at klappe brødet sammen.

 

 

Skal meget gerne spises varm, og med osten smeltet (hvis du ellers bruger en ost, der gerne vil smelte). Den bliver helt sikkert noget snasket, så måske ikke en ret til første date, alt afhængigt.

 

 

Den opmærksomme læser vil bemærke at vi drikker… hindbærbrus til. Den er rigtig god, men ok, er man ikke hindbærbrus fanatiker (men det er man…) ville jeg nok sige at en god øl passer bedre til .

Hvis du vil have en mere original Philly Cheesesteak, skal du undlade hvidløg og den stærke chili, samt bruge Provolone ost.

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *