Citronmuffins

Disse muffins er lavet som den klassiske pund til pund sandkagedej og så bare tilføjet smag i form af citron og vanille.

I stedet for f.eks glasur, så kogte jeg en citron sirup og dryppede over de nybagte muffins – det gav godt med ekstra citronsmag. Men man kan selvfølgelig også lave en mere traditionel glasur, eller bare spise dem som de er.

Jeg synes de har en rigtig god konsistens og dejlig syrlig sød smag, men det er på ingen måde fedtfattigt det her. Men de ér jo heller ikke så store og man behøver jo i teorien ikke spise mere end én 😉

Af denne opskrift bliver der 16 muffins, hvis du bruger små papirforme.

Du skal bruge:

  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • 250 hvedemel
  • 4 æg
  • saft af 1 citron
  • skal af 2 citroner – fintrevet
  • 1 vanillestang
  • 1 tsk bagepulver

 

Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud – de blandes med en smule sukker, så kornene fordeles. Herefter blandes de i smørret sammen med resten af sukkeret.

Sukker og smør røres godt sammen og æggene tilsættes et af gangen.

Mel og bagepulver (og her er jeg nødt til at lige opfordre til at bruge økologisk bagepulver. Det har ikke den grimme bismag alm bagepulver har – det er helt fantastisk) tilsættes og røres godt ud og til sidst tilsættes citronsaft og skal. Så er dejen klar til at komme i forme.

Jeg bruger de små papirsforme – men jeg sætter altid 2 inden i hinanden – hvis man kun bruger en er den ikke stabil nok og man risikerer at dejen flyder ud over det hele.

Fyld formene ca. 3/4 op så der er plads til at kagerne kan hæve.

 

 

så skal kagerne bages ved i 175 grader. Mine fik 32 min – men det er meget forskelligt fra ovn til ovn, så kig til dem undervejs, så du ikke ender med kul-kager.

Imens kagerne er i ovnen kan du lave sirup til at dryppe over.

Du skal bruge

  • ½ dl sukker
  • 3/4 dl vand
  • saft af 1 citron
  • skal af 1 citron – gerne revet på juliennejern

Alle ingredienser kommes i en lille gryde og koges sammen i ca. 5 min til det tykner og får konsistens som sirup.

Når kagerne kommer ud af ovnen dryppes de med citronsirup mens de stadig er varme.

 

 

 

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *