Bolle med æg og gedeost

Og nu noget uvant fra mig – en ret der er hurtig at lave, og ikke når op på 4 cifrede kalorietal. Passer godt til frokost for en, eller som snack i løbet af dagen til to.

 

Ingredienser:

  • 1 bolle
  • Lidt tomatpuré (eller rød pesto hvis du har)
  • 2 æg
  • 2-3 spsk. Letmælk
  • Smør til panden
  • Gedeost, ca. 3-4 skiver (se billede)
  • Esdragon
  • Salt
  • Peber

Bollen skæres over og ristes på brødristeren. Den behøver ikke være varm når retten bliver serveret. Hver stykke smøres med noget tomatpuré.

I en skål blander du de to æg, mælk, salt og en god gang esdragon, og pisker det hele til en jævn masse.

 

 

Kom lidt smør på en pande ved medium varme, og vent til det syder. Hæld indholdet af skålen i. Nu skal du være lidt opmærksom, for det går hurtigt herfra. Rør rundt i massen hele tiden – den vil blive mere og mere tør. Når massen er halv-fast tilsætter du osten, og lader det smelte med. Pas på der ikke er noget der brænder på, du skal være over panden som en ørn og røre ca. hele tiden i omkring et minut.

 

 

Del den færdige blanding op i to og anret på dine to boller. Kom lidt stødt peber på begge. Hvis du har noget grønt (jeg havde noget persille), kan du pynte retten med det, men det ændrer ikke voldsomt på smagen either way.

Og ja, det var det, boller med æg og gedeost, værsgo’.

 

 

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *