Hvid chokolademousse med marinerede jordbær

Jeg holder uendelig meget af jordbær – jeg vil gerne have jordbær hver eneste dag i sæsonen. Dette er en skrækkelig syndig måde at spise dem på – men dejlig!

Hvid chokolademousse:

 • 150 g hvid chokolade
 • 6 æggeblommer
 • 50 g. rørsukker
 • 2,5 dl piskefløde

 

Chokoladen hakkes groft og smeltes over vandbad – forsigtigt.

Æggeblommerne piskes hvide og luftige med sukkeret. Her er det vel på sin plads at anbefale pasteuriserede æg – eller er den officielle anbefaling nu om dage, at vi ikke længere behøver det?

Jeg indrømmer, jeg véd det ikke – jeg har mulighed for at købe skønne landæg fra glade høns, så dem bruger jeg. Du gør, hvad du nu synes bedst om.

Fløden piskes til skum.

Når chokoladen er smeltet blandes den i æggesnapsen – stille og roligt. Massen får en ret speciel sej konsistens – nærmest som klister. Fortvivl ikke – den bliver normal igen når fløden kommer i. Rør godt i massen så der ikke er klumper af størknet chokolade.

Når du har en glat og ensartet masse vendes flødeskummet i af et par omgange.

Så er moussen færdig og klar til at blive hældt på portionsglas – eller i én stor skål, som jeg valgte.

Den skal nu på køl i mindst 4 timer.

 

Marinerede jordbær:

 • 500 g. jordbær
 • saften fra 2 appelsiner
 • 1 spsk. rørsukker
 • 1 stang vanille

 

Jordbærrene skylles og stilken fjernes. Hvis du er som mig, så spiser du et par bær undervejs – det er okay – man er jo nødt til at tjekke kvaliteten.

Bærrene skæres i halve eller kvarte alt efter størrelse.

Appelsinerne presses.

Vanille stangen flækkes og kornene skrabes ud. De mases ud i sukkeret så kornene skilles fra hinanden. sukkeret med vanillekornene kommes i appelsinsaften sammen med den tomme vanilleskal – der er masser af dejlig smag tilbage i den. Jordbærrene kommes i appelsinsaften og stilles på køl – mindst et par timer.

 

Og den færdige dessert

 

Jeg havde regnet med at moussen ville blive mere stiv, så den kunne kugles pænere op, men den er ret blød i konsistensen og måske bedre egnet til portionsglas.

Men den smagte aldeles fremragende, og de marinerede jordbær var dejlige som en frisk kontrast til den søde fyldige mousse.

Tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Hvid chokolademousse med marinerede jordbær

 1. aase says:

  det se lækkert ud ,jeg skal prøve det på fredag

Leave a Reply

Your email address will not be published.