Fyldt kyllingebryst

Dette er en virkelig god måde at få mere interessant smag i et kyllingebryst.

Jeg synes det blev utroligt vellykket, og fyldet kan varieres i det uendelige.

Jeg brugte følgende:

  • 2 stk. kyllingebryst
  • feta ca. 75 g
  • soltørrede tomater i olie
  • 1 fed hvidløg
  • frisk timian
  • frisk oregano
  • basilikum pesto
  • Serrano skinke – 6 skiver.

 

Tænd allerførst din ovn på 180 grader.

Så laver du fyldet:

Hvidløget pilles og krydderurterne skylles og grove stilke fjernes.

Begge dele skal hakkes fint – det kan gøres i hånden eller i en mini-hakker – jeg brugte hakkeren og kørte krydderurter og hvidløg sammen med soltørrede tomater til en grov pasta.Denne blandes med feta.

Jeg valgte at undlade krydderier for at lade krydderurterne og tomaternes smag komme mest muligt frem – men det kan man selvfølgelig gøre som man synes.

 

I kyllingebrystet skærer du nu en dyb lomme – pas på med ikke at skære igennem, så løber fyldet ud. Heri putter du så meget fyld du kan have så der stadig kan lukkes omkring det.

 

Brystet smøres med pesto og omvikles med serrano skinke – det passede perfekt med 3 stykker skinke på hvert.

De lægges i et ovnfast fad eller bradepande og kommes i ovnen og steges ca. 30-35 min alt efter størrelse.

 

Kødet blev fantastisk mørt og saftigt af at blive lavet på denne måde, og det havde en vidunderlig smag og duft.

Jeg serverede med nye kartofler, asparges og en enkel salat

 

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *