Kantarel canapé

Jeg ved godt, at det ikke lige er sæson for kantareller lige nu, men det bliver det heldigvis igen, og så er det godt at have en lækker opskrift parat.

Af denne opskrift bliver der ca. 6 canapéer alt efter hvor store man laver dem, så kan man selv gange op eller ned alt efter hvor mange, man vil lave.

Du skal bruge:

  • toastbrød eller andet lyst brød med tæt krumme
  • 200 g. kantareller
  • hvidløgssmør – jeg var doven og købte en færdig variant, men du kan selvfølgelig også lave din egen.
  • saft af ½ citron
  • 1/4 piskefløde
  • purløg
  • bacon
  • salt
  • peber

kantarel canapé- ingredienser

Start med i god tid at tage dit smør ud af køleskabet, så det er rimeligt blødt, når du skal til at smøre dit brød.

Så renser du dine katareller og skærer eller river dem i mindre stykker – som du nu finder det passende.

Derefter kan du stege din bacon og lægge den til side på fedtsugende papir. Hak også lidt purløg fint, så alting er klart til når canapérne skal samles. De skal nemlig gerne serveres ret hurtigt, mens de stadig er dejligt lune.

Nu skal du så have udstukket dit brød – form og størrelse bestemmer du. Mine blev denne gang lavet med en hjerteudstikker – det gjorde sig godt synes jeg.

kantarel canapé - klar

Når dine brødstykker er udstukket skal de smøres med hvidløgssmør på begge sider og så er de klar til at komme på panden.

kantarel canapé - brød

Varm panden godt op inden du kommer brødet på og steg dem så til de er gyldent brune og lækre på begge sider. Herefter lægges de på fedtsugende papir.

kantarel canapé - brød stegt

Så skal kantarellerne steges på en god varm pande sådan at vandet i dem frigives og de bliver lækre og gyldne. Når du er tilfreds tilsættes saften af ½ citron og de krydres med salt og peber.

kantarel canapé - kantareller steges

Herefter kommes fløden på og så skal den have lov til at koge ind. Du kan starte med at tilsætte 2/3 dele af fløden og så tilsætte resten hen af vejen om nødvendigt. Rør i svampene imens fløden reducerer, så de ikke brænder på.

kantarel canapé - fløden koges indLad fløden reducere til du har en tyk og cremet sauce rundt om dine kantareller. Det tager ikke mere end et par minutter. Smag evt til med mere citronsaft samt salt og peber.

Anret så dine brød croutoner med en god skefuld kantarel stuvning, et stykke bacon i passende størrelse og et drys hakket purløg.

kantarel canapé - serveretEn lækker lille hapser som gør sig fint som pindemad eller på tapasbordet.

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *