Rød karry suppe

Efterår og vinter er suppetid for mig – jeg synes det er noget af det skønneste med sådan en skål dejlig varm suppe en kold dag. Og denne her er udover at være varm også dejlig spicy, og det er en der virkelig giver varme i kinderne. Styrken kan man selv moderere, så alle der kan lide bare lidt stærk mad, burde kunne være med.

Det er en suppe, jeg efterhånden er stødt på mange forskellige steder i blogland, men første gang jeg stiftede bekendtskab med den, var da en god veninde lavede den til mig. Jeg har taget den til mig og laver den flere gange i løbet af vinteren hvert år, så her kommer den i min version.

Til 2-3 personer skal du bruge:

 • 1 pk kyllingefillet – jeg prøver at vælge øko – men det kan desværre være svært at finde.
 • 2 store flotte røde peberfrugter
 • 2-4 gulerødder alt efter størrelse og humør
 • 1 alm rød chili
 • 4 fed hvidløg
 • 1 dåse kokosmælk
 • 6 dl grøntsagsboullion
 • rød karry pasta
 • salt og peber
 • lidt olie til stegning
 • 1 mango
 • godt brød

red curry suppe - ingredienser

Først skal alle ingredienser renses og snittes. Kyllingen skæres i mundrette tern. Gulerødderne skrælles og skæres i tern eller halve skiver – hvad du nu synes. Peberfrugterne og chilien skæres i små tern. Du kan fjerne kernerne fra chilien, hvis du vil begrænse dens styrke. Hvidløgene hakkes fint og mangoen skæres i passende tern – de skal være lidt større end de andre grøntsager.

red curry suppe - alting snittet

Så er vi klar til at lave suppe – den er hurtig, så hvis dit brød skal i ovnen, kan du godt tænde for den allerede nu også.

Kom lidt olie i en gryde og svits kyllingen sammen med chili og hvidløg og et par gode skefulde rød karry pasta- Hvor meget du vil bruge her, er op til dig – jeg bruger meget , nok ca et halvt glas, for jeg vil gerne have en stærk suppe. Men man kan sagtens bruge mindre . Man kan altid smage til med mere senere i processen.

red curry suppe - kyllingen svitses

Svits kyllingen til den er gennemstegt. Herefter tilsættes gulerødder, peberfrugter, kokosmælk og boullion.

Lad suppen simre i ca 15 min og husk at sætte dit brød i ovnen på et passende tidspunkt.

red curry suppe - suppen simrer

Smag suppen til med salt og peber og evt mere af den røde karry pasta. Når du er tilfreds kommer du mangofrugten i suppen og serverer straks.

Det er vigtigt at mangoen kommer i suppen i sidste øjeblik – ellers smelter den og bliver væk i den varme suppe og det er synd, for den giver en dejlig frisk frugtsmag til den stærke suppe.

Rød karry suppe -serveret

 

Server suppen med et godt stykke brød og nyd en ret der er både sund, lækker og nem at lave – hvad mere kan man næsten forlange?

 

 

Tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Rød karry suppe

 1. Jette. Bentsen says:

  Tak for en dejlig inspirerende hjemmeside. Har netop serveret denne lækre suppe til familiens store glæde

 2. Mmm den ser godt nok lækker ud 🙂
  Kig forbi hvis du har lyst

  http://www.madformadelskere.dk/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *