Pastasalat med kylling og ost

Sommer, sol og pasta er en god kombination, så her er et bud på en deluxe pasta-salat, der kan bruges som tilbehør til grillmiddagen eller som måltid i sig selv. Den er naturligvis som man er vant til her på bloggen ikke overdrevent slankende, men til gengæld smager den rigtig godt, især hvis I tager jer tid til også at lave de langtidsbagte tomater – det er kronen på værket 🙂

Ingredienser:

 • 450 g kyllingebryst (ja, jeg brugte en tarvelig en her på billedet, æv)
 • ca. 200 g ekstra fine ærter
 • 400-500 g pasta (jeg brugte 3-farvet konkylie pasta her)
 • ca. 200 g chili-gouda
 • 2 rødløg
 • 1 portion langtidsbagte tomater (eller bare almindelige cherry tomater in a pinch)
 • Olivenolie
 • Ca. 2.5 dl creme fraiche (hvis du er sådan en, kan mindre end 18% sikkert også bruges…)
 • Ca. 1 dl mayonnaise
 • 2-3 spsk balsamico (rødvinseddike)
 • 1 spsk citron saft
 • Hvidløgspulver
 • Groft salt
 • Groft peber
 • Evt. et stykke groft brød/baguette som tilbehør

Pastasalat med kylling og ost ingredienser

 

Som det første steges kyllingebrystfiletterne på en pande med noget olivenolie. Steg ved en jævn temperatur, omkring 4 ud af 6, drys salt og peber på hver side, og steg indtil kødsaften er gennemsigtig og kødet inderst er hvidt.

Et trick er at skære brystfiletten over på langs, så den ikke er så tyk – det gør stegningen hurtigere, og man er mere sikker på at alt kødet er varmet igennem. Men gør du det, skal du lige være ekstra opmærksom på ikke at stege kødet tørt.

Overfladen af kyllingen skulle gerne være brunet og stegt, og resten af kødet hvidt.

 

Pasatasalat med kylling og ost pande

 

Bring vand i kog i en gryde, salt vandet og kog pastaen. Den må meget gerne ende med at være ‘al dente’, dvs. tag det op ca. et minut før den på pakken anbefalede kogetid er færdig, så der stadig er lidt bid i.

Skær kyllingekødet i små firkanter og pil og hak løgene i meget fine, små firkanter. Tø ærterne op i lunkent vand og skær chili-goudaen i små firkanter (lidt mindre end kyllingestykkerne). Bruger du almindelige tomater her, skæres de også ud i kvarte.

 

Pastasalat med kylling og ost tilberedning

 

Slutteligt tilberedes dressingen til retten, og det er ret ligetil. Bland creme fraiche og mayonnaise i en skål. Hæld citronsaft og balsamico i og rør det sammen. Smag til med salt, peber og hvidløgspulver i de mængder du kan li’.

 

Pastasalat med kylling og ost dressing

 

Når pastaen er færdig og har stået til afkøling et stykke tid, blander du først dressingen godt sammen med pastaen, og dernæst alle øvrige ingredienser. Server i en skål på bordet eller pak det ned i kurven til din picnic.

Nydes (meget) gerne med et godt glas italiensk rødvin. En kold rosé på terrassen er også en mulighed – der er mange gode muligheder for at nyde livet med mad, vin og godt selskab 🙂

 

Pastasalat med kylling og ost

Tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Pastasalat med kylling og ost

 1. Dillanger says:

  Haljulelah! I needed this-you’re my savior.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *