Naan brød

Dette brød bør faktisk komme med en advarsel for det er stærkt vanedannende og ikke ligefremt i den sunde ende 😉

Hvis man har prøvet at købe naan brød i butikkerne og synes, at det smager godt, så bør man prøve at bage det selv – det er virkelig lækkert og ret nemt og hurtigt lavet. Det er en af den slags ting, hvor den hjemmelavede udgave virkelig er meget meget bedre, end det man kan købe.

Til 4 naan brød skal du bruge:

  • 25 g. gær
  • 2 dl mælk
  • 4 tsk. sukker
  • 4 spsk yoghurt
  • 1 æg
  • 2 tsk salt
  • ½ dl smeltet smør
  • 500 g. mel
  • smør og hvidløg (2-3 fed) til pensling

naan - ingredienser

Start med at smelte noget smør i en lille gryde – eller i microovnen. Der skal bruges ½ dl i dejen, men der skal også være noget til pensling senere, så jeg smelter det hele med det samme.

Derefter skal  mælken lunes – ikke for meget -bare til den er lillefinger varm og rør så gæren ud i den lune mælk. Tilsæt sukker, yoghurt, æg og salt og rør det godt sammen. Tilsæt nu skiftevis mel og smeltet smør lidt af gangen og rør godt mellem hver gang, så dejen bliver ensartet og smidig.

naan- dej

Når du har tilsat alt smør og mel tages dejen ud på et godt meldrysset bord og æltes grundigt igennem. Jeg har efterhånden lavet denne opskrift nogle gange, og jeg oplever at der nogle gange er brug for at tilsætte lidt ekstra mel, så hav ca. 50 g. ekstra klar. Ælt så dejen rigtig grundigt igennem – gerne ca. 10 min til den er glat , blød og smidig og stil den så til side i en skål dækket med et viskestykke på et lunt sted i en halv times tid.

IMGP4439

I mens dejen hæver kan du pille dine hvidløgsfed og presse dem ud i det smeltede smør du skal bruge til pensling.

Tænd ovnen og stil den på 300 grader i god tid inden brødene skal bages, så den når at blive rigtig varm.

Når dejen er hævet, tages den igen ud på bordet og æltes kort igennem og deles i 4 stykker. Hvert stykke rulles ud til ca. ½ cm tykkelse. Man kan forsøge at efterligne den klassiske dråbeformede facon, eller man kan rulle dem rundt eller ovalt, som man nu synes er nemmest og sjovest.

naan - pensletHvert brød pensles generøst med det smeltede smør med hvidløg og bages så i 5-6 minutter på øverste rille i ovnen. Hold endelig øje med dem – det går hurtigt til sidst ved så høje varmegrader.

naan - færdig 2Kommes på en bagerist til afkøling, hvis man da ikke bare spiser dem med det samme -naan brød er nemlig allerbedst lige når de kommer ud af ovnen – mens de stadig er varme.

Skæres ud i mindre stykker og serveres til alle former for indisk mad eller andre retter der kalder på lækkert brød.

naan - færdig

Tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *