Pølsegullash

Endnu en pastaret til samlingen, dem kan jeg nemlig ret godt lide – en hurtig og forholdvis billig en, der alligevel smager noget anderledes og mere markant end mange andre pasta-og-tomater-på-dåse varianter.

Ingredienser: 

 • 2 gode, store pølser (her nogle fra Føtex)
 • 1 stort løg
 • 1 dåse hakkede tomater
 • ca. 200 g creme fraiche
 • Ca. 1 dl rødvin (så har du også en undskylning for at servere resten til maden)
 • 3-4 hvidløgsfed
 • 1 bundt frisk purløg
 • 2-3 tsk sennep (her Dijon)
 • 1-2 spsk tørret oregano
 • 2 spsk balsamico
 • ca. 300 g pasta
 • Smør
 • Salt
 • Peber
 • Parmeggiano eller lignende ost som drys
 • Baguette eller lignende brød som tilbehør

Pølsegullash ingredienser

 

Hvidløg og løg pilles (det starter nærmest alle retter med, medmindre det er desserter…), og skæres i små firkanter, og pølserne skæres i kvarte – er du lidt besværlig, som jeg selv er, så fjerner du også lige skindet, så de bliver lidt blødere at spise, og ikke har det der ‘knæk’ i munden. I simreretter foretrækker jeg det sådan. Purløget skylles og klippes i aflange stykker. Og nu er du nærmest allerede halvvejs!

 

Pølsegullash tilberedning

 

Bring vand i kog i en gryde, og smelt i mens et stykke smør i en anden gryde. Løg og hvidløg kommes i og steges under omrøring indtil de er bløde og gennemsigtige. Pølserne blandes også i, og det hele steges videre indtil pølser og løg er blevet brunede. Ca. heromkring skal spaghettien nok også i det kogende vand.

Bland nu de hakkede tomater, creme fraiche, purløg, oregano, vin og balsamico sammen med løgene og pølserne. Skru ned til simrevarme, og kom låg på. Smag til med sennep, salt og peber. giv det lige mindst 5-10 minutters simretid efter det, mens spaghettien koger, og glem ikke at lune dit valgte brød i ovnen samtidig med.

 

Pølsegullash gryde

 

Anret på tallerken, drys med parmeggiano og server med brød og rødvin til. En meget hurtig, men stadig smagfuld ‘hverdags’ret, med en karakteristisk skarphed fra sennep og mildhed fra cremefraichen.

 

Pølsegullash

 

Og så har du jo en god undskyldning for at nyde et glas rødvin til, nu du alligevel har åbnet en flaske.

Nok til 2 mennesker, 3 med lidt mere pasta.

 

 

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *