Tomatpesto

For noget tid siden lavede jeg et indlæg om de lækre langtidsbagte tomater og her kommer der så en ide til hvordan man kan bruge dem.

Man kan nemlig lave den lækreste pesto med disse bagte tomater i stedet for at bruge almindelige købte soltørrede tomater. Jeg synes, denne her smager mere af frisk tomat og en fordel er, at man ikke behøver ret meget olie, da tomaterne er mere saftige end de soltørrede.

Pestoen er hurtig og nem at lave og du skal bruge:

  • langtidsbagte tomater
  • 2-3 spsk olivenolie
  • 40 g. parmigiano regiano
  • 3 spsk pinjekerner
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk almindelig paprika
  • 2 tsk tørret chili (kan udelades)
  • salt

Tomatpesto - ingredienser

Det er lidt svært med præcise mængdeangivelser til denne pesto, for det afhænger jo af, hvor mange tomater du har til at starte med. Jeg havde en hel bageplade fuld, så de mængder jeg angiver passer sådan ca. til den mængde tomater.

Rist først pinjekernerne på en tør varm pande – ryst dem hele tiden, så de bliver jævnt gyldne. Riv derefter osten eller skær den i mindre stykker og pil hvidløgene.

Så kommer du alle ingredienserne i en egnet skål og blender dem med en stavblender (det kan selvfølgelig også være i en almindelig blender, men jeg synes stavblenderen er nemmest)

Tomatpesto - klar til blendning

Hvis du synes pestoen er for stiv/tør, så tilsæt lidt ekstra olie – mændgen af olie der er passende, vil variere alt efter dine tomaters vandindhold.

Når du synes konsistensen er tilpas, skal pestoen bare smages til med salt, evt mere paprika og chili og så kommes på skoldede glas. Hvis du vil øge holdbarheden kan du skylle glassene i atamon. Pestoen kan holde sig mindst en uge i køleskab.

Tomatpesto - færdigDejlig pesto der er en perfekt ledsager til godt brød f.eks på et tapasbord

Tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Tomatpesto

  1. Sara says:

    I love it! Totalt god stil med Jeres måde at lave mad på!
    Håber jeg en dag må smage. En kærlig hilsen Sara

Leave a Reply to Sara Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *