Mornay kartofler

En upgrade til de klassiske flødestuvede kartofler. Denne ret smager bare meget bedre (nej, det er i hvert fald ikke relativt…), har bedre konsistens, og er mindre fed. Win/win/win.

Eneste pinlighed her, er at jeg bruger færdiglavet Mornay sauce, fordi jeg har prøvet og prøvet uden at kunne lave den lige så god fra bunden. Ak ja, det er en svær indrømmelse. Og der kommer nok også flere retter med Mornay sauce i fremtiden, for det er faktisk en ret god og smagfuld ingrediens i mange retter hvor man ellers ville have brugt fløde.

Ingredienser: 

  • 1 kg kartofler
  • 1 løg
  • 2 små porrer
  • 4 hvidløgsfed
  • 1 karton Mornay sauce
  • Salt
  • Peber
  • Paprika

Mornay kartofler ingredienser

Det er ret nemt mht. tilberedning – skræl kartoflerne og forkog dem i ca. 15 minutter. Jeg synes det er bedre end at bruge dem rå i ovnen, fordi man så kan være helt sikker på at nogle af dem ikke stadig er rå, når de tages ud.

Mens kartoflerne koger, pilles hvidløg og løg, porrerne renses, og det hele snittes. Hvidløg i tynde skiver, løget deles i halvt og skæres i tynde ringe, porrerne skæres i lidt tykkere ringe.

Mornay kartofler tilberedning

Kartoflerne skæres nu i runde, ikke for tynde skiver. Brug et lille ovnfast fad til det, og dæk bunden til med kartofler. Kom halvdelen af løg, hvidløg og porrer ovenpå og drys med salt, peber og paprika. Lav derefter endnu et lag med kartofler, grønsager og krydderier.

Mornay kartofler fad 1

Til sidst hælder du den magiske ingrediens, Mornay saucen, ud over det hele, så det er dækket. Nu skal fadet i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 30-40 minutter – indtil saucen er blevet gylden brun, men ikke sort.

Mornay kartofler fad 2

Og det var allerede det. Nu har du en ret lækker, cremet ret, der overgår de traditionelle (vandede, kedelige…) flødestuvede kartofler med mange, mange længder.

Servér den til f.eks. lammekølle – det er helt klassisk og lækkert. Eller pulled pork, som vi gjorde her. Eller en anden form for steg. Generelt passer en mørk øl eller en kraftig rødvin godt til.

Mornay kartofler med pulled pork

Tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *