Nyfortolket kylling/bacon sandwich

Det er sommer, og det er tiden til at tage ud i det blå med picnic kurven fyldt med frugt, kold hvidvin og hjemmelavede sandwiches. Denne opskrift på kylling/bacon sandwich er ret langt fra den traditionelle variant. Faktisk i samme ånd som mine andre sandwiches – få ingredienser men koncentreret, god smag.

Smagen er balanceret mellem syrlig, sød og lidt stærk.

Og lige en lille note: Det er længe mellem indlæggene her på bloggen for tiden – bare rolig, det er ikke fordi vi har opgivet ævred, snarere fordi vi har travlt i sommervarmen med at sælge rabarbersaft 🙂

Ingredienser: 

 • 250-300 g kyllingefilet
 • 1 pakke god bacon
 • 1 stort fast spiseæble, gerne med en syrlig smag
 • 1 velegnet sandwich baguette (her hvidløgsmarineret fra Føtex)
 • 3-4 spsk honning
 • Sød chilisauce (Linghams)
 • 2 tsk tabascosauce (McIlhennys klassiske)
 • Ca. 0.25 dl lagereddike
 • Ca. 0.5 dl soya
 • Saft fra 1 lime
 • 3 spsk ketchup
 • Tomatpesto (Milena har en fantastisk opskrift, men den må I vente med at få)
 • Salt
 • Groft peber

Kyllingbacon sandwich ingredienser

 

Til at starte med, skal der laves en marinade som kyllingen kan hygge sig i. Den laves dagen før sandwichen skal spises, så marinaden har god tid til at trænge ind i kødet natten over.

Rens kyllingefileterne og skær dem i små mundrette tern eller aflange strimler, alt efter præference. Tag en skål, og bland honning, soya og eddike under omrøring, indtil honningen er helt opløst. Tilsæt herefter limesaft, salt, peber, tabasco sauce og et skvæt ketchup, og rør det hele sammen. Jeg er faktisk ikke specielt nøjeregnende med mængderne her, det bliver altid efter gefühl.

Hæld blandingen forsigtigt over i en frostpose, kom kyllingestykkerne ned til, bland godt, og bind knude på posen. Nu skal den bare ligge i køleskabet og have god tid. Du kan evt. vende/trykke lidt på posen af og til, for at være sikker på at alle stykker bliver gennemtrængt af marinaden.

 

Kyllingbacon sandwich marinade

 

Dagen efter varmes ovnen op til 200 grader og kyllingestykkerne med marinaden fordeles jævnt i et ovnfast fad. Det skal nu ind og simre i ovnen indtil det meste af marinaden er fordampet. Det er lidt tricky at time det, så honningen ikke bliver til aske, men hvis du følger processen nøje, så kan du se hvornår farven er ved at ændre sig. Stop hellere lidt for tidligt end lidt for sent – der skal stadig være væde tilbage til sidst. Det tager 20-30 minutter, men det er meget afhængig af din ovn. Meningen er at kyllingen nærmest bliver kogt i ovnen, og marinaden sætter sig nænsomt udenpå alle stykker – det kommer der en god, intens smag ud af.

 

Kyllingbacon sandwich fad

 

Mens kyllingen er i ovnen, steges baconen på en pande. Nogle foretrækker deres bacon helt crisp, til det her foretrækker jeg det noget blødere. Smag og behag. Skræl æblet mens baconen steger, og skær det ud i tynde skiver.  Når kyllingen er færdig, varmer du også lige baguetten i ovnen, indtil den er klar. Helst heller ikke for sprød, da den så er noget sværere at spise. Skær den til, så der er til to sandwiches (jeg skærer enderne af brødet, for at få en mere håndterbar størrelse).

Nu er du så klar til at sammensætte din sandwich. Start med at smøre et lag tomatpesto ud på hver skive, og arranger derefter kyllingen på hver underskive. Bacon lægges over, og overstykkerne pyntes med æbler. Slutteligt hælder du den søde chilisauce over efter behag.

 

Kyllingbacon sandwich tilberedning

 

Nu har du to sandwiches, der kan spises med det samme, eller kommes i køleskabet/køletasken. Pres dem gerne så flade som muligt og skal de opbevares, så kom dem i staniol indtil de skal spises.

De er en god frokost til to, især med lidt tilbehør, såsom frisk frugt, hvis du er ude på picnic. Smager fortræffeligt sammen med en flaske kold rosé eller hvidvin. Nyd det i godt selskab 🙂

 

Kyllingbacon sandwich

Tagged , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Nyfortolket kylling/bacon sandwich

 1. Malene says:

  Hej.
  Sikke en opskrift. Den lyder helt utrolig lækker og meget anderledes. Så den skal helt sikkert afprøves, selvom det ikke er tid til picnik længere. Så det må bare blive til en weekend-frokost. Men jeg synes, at du har glemt det vigtigste – nemlig ost. Jeg vil lige tilføje et par skiver mozzarella, og så er jeg tilfreds. 🙂
  Mvh. Malene

 2. Christian says:

  Ah ja, ost. Sjovt, det havde ikke strejfet mig, selvom det er i mange andre af mine sandwiches. Men ja, det ville da helt sikkert ikke gøre den dårligere 🙂

 3. Lisbeth says:

  Sikke en lækker ide mad kyllingen – man plejer næsten altid at køre den sikre med kylling/karry eller kylling/bacon, så rigtig lækkert med denne nye vinkel på det! Sikke en frisk ide med æblerne, det er helt klart en sommersandwich, der skal prøves!

 4. Sofie says:

  jeg har med det samme vildt lyst til jeres nyfortolkning af en kylling og bacon sandwich di billeder i har lagt op får en lyst til at spise sandwich

  Mange tak for godt indlæg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *