Panna Cotta med bærcoulis

Denne dessert må siges at være en klassiker, og det er en af den slags ting, som jeg oplever, at mange mennesker, af en eller anden grund, tror er meget svært at lave. I virkeligheden er det en utrolig simpel og nem dessert – og den lykkes altid.

Nogle mennesker er meget bange for opskrifter med husblas. Det kan også være lidt tricky i ting som fromage , men her hvor husblasen skal i en varm væske, går det aldrig galt.

Denne opskrift rækker til 3 portioner – men hvis man er bare lidt glad for dessert, så kan 2 også sagtens klare det selv.

Du skal bruge :

 • 1/4 l piskefløde
 • 1/4 l kaffefløde 9 %
 • 100 g sukker
 • 3 blade husblas
 • 1 stang vanille
 • skal fra 1 økologisk citron (kan udelades)

S1180007

Start med at lægge de 3 blade husblas i blød i en stor skål koldt vand.

Så kommer du begge slags fløde og sukkeret i en gryde og heri kommer du skallen fra citronen – i store flager er fint, de skal bare give smag, ikke blive i desserten. Skrab kornene fra vanillestangen ud og kom også dem i gryden sammen med den tomme skal.

S1190001

Nu skal fløden varmes op til kogepunktet under omrøring så det ikke brænder på. Jeg kan godt lide at gøre dette på medium varme, for så tager det noget tid, og jeg har en ide om, at så får jeg rigtig trukket al smagen ud af vanille og citron – men det er meget muligt, at resultatet bliver det samme, hvis man bare skruer op på fuldt blus.

S1190003

Når det koger tages det af varmen, og så skal du have fat i din udblødte husblas. Tag et stykke op af vandet af gangen, og vrid det vand fra, du kan, og put det så i den varme fløde. Rør rundt mellem hvert stykke husblas, så du er sikker på at det er opløst og fordelt i fløden – det opløses faktisk af sig selv, men rør lige for en sikkerheds skyld. Når alle 3 blade husblas er kommet i, skal fløden hældes gennem en sigte så citronskaller og vanillestangen sorteres fra.

panna cotta sigtes

Nu skal Panna cottaen så bare afkøles og stivne, inden den er klar til at spise. Det er sådan med vanillekorn, at de meget gerne vil falde til bunds – det gør ikke noget for smagen, men det ser lidt træls ud, at man har sådan en sort plamage i bunden. Men der fik jeg for nylig et godt råd – og det virker.

Lad Panna Cottaen køle af på køkkenbordet de første par timer til den er blevet tyktflydende, men ikke helt stiv og rør den så godt igennem, så vanillekornene fordeles og hæld den så først derefter over i den skål eller små portionsglas, du vil servere den i. Nu er Panna Cottaen nemlig så tilpas tyk, at vanillekornene ikke kan falde til bunds igen simpelt og genialt 🙂

Nu skal Panna Cottaen så på køl for at blive helt kold og stiv – det tager et par timer.

panna cotta i serveringglas

I mellemtiden kan du så lave bærcoulis. Her kan du bruge præcis de bær du synes bedst om – jeg holder meget af blandingen af brombær og hindbær, men næsten alle bær vil være velegnede.

Du skal bruge:

 • 200 g bær – jeg bruger halvt brombær og halvt hindbær
 • 2-3 spsk flormelis
 • lidt citronsaft – ca. 1 spsk

Det er en god idé at lige give bærrene et kort opkog for at være sikker på, at der ikke er bakterier – med mindre man bruger bær, man véd hvor kommer fra – feks økologiske.

Herefter kommes bærrene sammen med flormelis og citronsaft i en blender og der køres til blandingen er helt glat og fin.

Den passeres herefter gennem en finmasket sigte, så alle kernerne sorteres fra. Der kan justeres med mere citron eller flormelis efter egen smag.

coulis sigtes

Coulisen giver en rigtig fin balance til den søde cremede Panna Cotta, så jeg kan godt lide den frisk og syrlig, men man kan naturligvis lave den sødere, hvis man er mere til det.

Enkel og dejlig dessert.

panna cotta færdig

 

 

 

Tagged , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Panna Cotta med bærcoulis

 1. A+K says:

  Hvor ser det lækkert ud – og tilmed også nemt, har ikke selv smagt panna cotta endnu, men føler mig altid fristet, når jeg ser det (:

  – Anne

 2. Katharina says:

  Jeg har lige et spørgmål.. Jeg har lavet denne dessert mange gange nu, men jeg har problemer med at husblas’en “falder” til bunds.. Jeg bruge dog en lidt anden opskrift, men jeg kan simpelthen ikke forstå hvorfor?
  Jeg kommer det over i glas, og sætter det først på køl når de er lunken.. Håber du kan hjælpe, synes jeg har prøvet alt 🙁

  • Milena says:

   Det er aldrig sket for mig heldigvis. Det eneste jeg næsten kan tænke mig, at der sker udfra din beskrivelse er, at den væske du opløser husblas i ikke er varm nok eller, at du ikke får rørt godt nok rundt i væsken efter, at du har tilsat din husblas.
   Håber det vil lykkes for dig næste gang 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *