Fyldte champignoner

Fyldte champignoner er en lækker lille hapser på tapas bordet – og meget hurtigt og nemt at lave.

Der er mange muligheder for variationer i fyldet. Dette her er en Jamie Oliver opskrift, jeg har rettet lidt til.

Der skal bruges:

  • 1 stor pk champignon – der bliver rigeligt fyld til 500 g champignon
  • 1 pk ricotta
  • 1-2 røde chilier
  • skal af 1-2 citroner – usprøjtede naturligvis
  • en god håndfuld frisk oregano
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld revet parmigiano reggiano

 

Først kan du lave fyldet. Citronskallen rives, chilien flækkes og kernerne fjernes herefter skæres den i ganske små tern. Oreganoen skylles og hakkes fint.

Det hele blandes i ricottaen og der smages til med salt og peber.

Champignonerne renses og stokkene fjernes og hullet fyldes nu med ricotta blandingen og drysses generøst med revet parmigiano

Bages i ovnen ved 225 grader i ca. 15 min – lidt længere hvis svampene er meget store.

Så har man en klassisk italiensk anti-pasti – utrolig simpelt og lækkert- og allerbedst mens de stadig er lune

Tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *