Spansk chorizo omelet

Dette er en dejlig fyldig og krydret omelet, der egner sig godt til brunch eller frokost.

Ingredienser:

  • 8 store æg
  • 1 løg
  • 1 rød peberfrugt
  • 3-4 fed hvidløg
  • 2 store tomater – det er vigtigt at de er godt modne og med kraftig smag.
  • 1 dl mælk
  • 100 g. chorizo
  • paprika, cayennepeber, salt og peber
  • olivenolie

 

Så går vi igang!

Løg, hvidløg hakkes fint. Peberfrugten skæres i tern – du bestemmer hvor store, du vil have dem – jeg foretrækker det ret fint hakket.

Tomaterne skæres i grove tern.

Chorizoen skæres i passende stykker – jeg foretrækker dem – igen – ret små.

Æggene slås ud i en skål og piskes sammen med mælken.

 

Så er alle forberedelserne i orden.

I en god dyb pande svitses nu løg og hvidløg i lidt olivenolie. De skal ikke have ret længe – bare lige til de begynder at blive klare. Så tilsættes peberfrugten, og der svitses ved god varme i et par minutter.

Herefter tilsættes chorizo. Steg videre ved god varme til de begynder at tage lidt farve og blive sprøde.

Til sidst tilsættes tomaterne og de svitses med de øvrige ingredienser i ca. 1 minut.

Der krydres med paprika, cayennepeber, sort peber og salt efter smag – pas på med saltet dog – chorizoen er ret salt/røget, så det kan hurtigt blive for meget.

 

Så skruer du ned til svag varme og tilsætter æggemassen.

 

Panden dækkes med låg, og nu skal omeletten bare stå og hygge sig i ca. 30 min.

Efter de første ca. 10 min plejer jeg at tage låget af og forsigtigt med en kniv lige “løfte” i kanten af omeletten – det får noget af det tynde ubagte masse til at løbe ned . Dette kan man gøre hele vejen rundt langs kanten.

Herefter låg på igen og steg færdig.

Omeletten er klar, når der ikke er mere ubagt æggemasse på toppen.

Serveres med godt rugbrød og pesto – hvis man er til det.

 

Tagged , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Spansk chorizo omelet

  1. Super lækkert, men da min kone ikke er til stærke sager unlod jeg caynnepeber, men brugte jeg et helt hvidløg ca. 8 fed.
    Mvh.
    Ulrich

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *