Laks i ovn

Her er en hurtig og nem ret med laks, som passer ret godt til sol, sommer og hvidvin på terrassen. Hvis man altså ikke lige griller den pågældende dag – hvilket det lader til de fleste danskere gør 😉

Ingredienser:

  • 400-500 g laks
  • 1 Mornaysauce
  • 200 g Gorgonzola (mild eller stærk, alt efter behag)
  • ca. 350 g pasta (alt efter hvor stort dit fad er)
  • 400 g champignon
  • 6 fed hvidløg
  • 2 porrer
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 bundt basilikum
  • 1-2 limes
  • Revet muskatnød
  • Paprika
  • Salt
  • Peber

Laks i ovn ingredienser

 

Retten er helt ligetil at lave – start med at sætte vand over til pastaen, men vent lidt med at koge det. Varm også ovnen op til 200 grader.

Dernæst er det tid til snittearbejdet. Rens champignoner, skyl porrer, basilikum blade og forårsløg. Skær champignonerne i kvarte, mens forårsløg og porrer snittes i ringe. Pil hvidløg og snit også dem i ringe. Skær laksen ud i mundrette tern og gorgonzolaen ud i lidt mindre tern. Lime skæres i halve og saften presses ud af dem, f.eks. med en gaffel, over i en kop eller lignende.

Nu har du faktisk allerede lavet det meste af ‘arbejdet’!

 

Laks i ovn tilberedning

 

Kom pastaen i det kogende vand nu, og kog det kun halvt så lang tid som der står på pakken, evt. mindre – giver du det for meget, så bliver det meget blødt i ovnen. Efter du har siet vandet fra pastaen hælder du det over i et stort fad, sikkert det største du har for at det hele kan være der. Kom hvidløg, lakse og gorgonzola tern over pastaen, og derefter porrer, forårsløg og champignoner. Hæld lime saft ud over fadet, krydr med paprika, muskatnød, salt og peber og pynt med basilikum blade.

 

Laks i own fad 1

 

Afslut med at fordele Mornaysaucen jævnt, så det dækker det hele. Nu skal retten bare i ovnen og have ca. 30-45 minutter. Præcis hvor meget, hvor længe, hvor varmt og hvor overdækket den her ret skal have det i ovnen varierer faktisk ret meget alt efter ovn, væde og stjernernes stilling, så brug din sunde fornuft og se til retten af og til. Når  Mornaysaucen er gyldenbrun, er retten færdig.

 

Laks i ovn fad 2

 

Serveres med kold hvidvin og evt. noget godt lyst brød til, gerne på den terrasse jeg nævnte til at starte med, men mindre kan også gøre det. Nok til 3 mennesker.

God appetit, og god sommer 🙂

 

Laks i ovn

 

Tagget , , .Bogmærk permalink.

2 Kommentarer til Laks i ovn

  1. Alice Øvig siger:

    Lyder bare super lækker. Vil prøve retten i weekenden. Tak for jeres inspiration

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *