Klassisk sommerdessert der findes i et utal af varianter. Jeg synes denne her er dejlig
1 l. kærnemælk
4 æggeblommer – pasteuriserede hvis du synes
100 g. sukker
2 dl creme fraiche 18 %
1 stang vanille
skal fra 1 usprøjtet citron
Det her er hurtigt og nemt
Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Det er en god idé at mase dem ud i en tsk af sukkeret for det får kornene til at skilles, så du ikke får klumper af vanillekorn i din koldskål.
Herefter blandes de med resten af sukkeret og æggeblommerne og så skal der piskes til blandingen er lys og luftig.
Så river du skallen af citronen – kun det gule – og putter den i æggemassen sammen med creme fraiche og kærnemælk. Pisk massen godt igennem og sæt den på køl. Gerne i mindst 2 timer – smagen skal lige have tid til at udvikles.
Serveres med kammerjunker – hjemmebagte hvis du er overskudsagtig – eller frisk frugt