Pintxos med andebryst

Pintxos er en form for tapas der især er udbredt i Catalonien – det er i alt sin enkelthed et lille stykke brød enten en form for flute eller noget let ristet- med lækkert fyld. Cataloniens svar på italienske crostinis.

Denne variant lavede jeg som et lidt utraditionelt indslag til en julefrokost, og de var et stort hit. Der bliver 7-8 af denne opskrift.

Du skal bruge:

  • 2 andebryster
  • 1 flute eller andet passende brød
  • 2 rødløg
  • mayonnaise
  • 3-4 fed hvidløg
  • 2 spsk sukker
  • olivenolie
  • salt og peber

pintxos med andebryst - ingredienser

Tag først dine andebryster og rids skindet og krydr dem godt på både skind og kødsiden med salt og friskkværnet peber.

Så kommer du dem på en godt varm og tør pande – først med skindsiden nedad i 13 minutter og derefter med kødsiden nedad i 10 min. De kan godt tåle en god varme – jeg havde den på 4 ud af 6, det meste af tiden, men det kommer selvfølgelig an på komfuret.

pintxos med andebryst - anden steges

Når de andebrysterne er stegt pakkes de  ind i staniol og stilles til side. De skal gerne hvile mindst 10 min.

Det giver dig så fin tid til at ordne resten i mens.

Hvis du er rigtig overskudsagtig og har god tid kan du selvfølgelig lave din aioli fra bunden med en hjemmerørt mayonnaise. Jeg “snød” og købte en god mayo og rørte den så bare op med 2 fed pressede hvidløg – det fungerede fint.

pintxos med andebryst - aioli rørt

Skær de 2 rødløg i ringe, så de er klar til at komme på panden.

hæld lidt olivenolie i en kop eller lille skål og pil 2 fed hvidløg og del dem i halve. Det skal gå lidt hurtigt når dine pintxos skal samles, så det er en fordel at have alle tingene parat.

Så skal dit brød skæres i passende skiver – ikke alt for tykke, – ca. 1,5 cm synes jeg er tilpas, og de kommes på  brødristeren.

I mens brødet ristes finder du en pande frem og kommer sukker på den og lader det smelte. Når dit sukker er smeltet kommer du løgringene på panden og vender dem godt rundt i det smeltede sukker. Skru ned for varmen og lad løgene stege under omrøring til de er lækkert karameliserede.

pintxos med andebryst - løg på panden

Husk at holde øje med dit brød på brødristeren samtidig.

I mellemtiden skal du også gerne have skåret dit andebryst ud. Jeg skærer lidt på skrå fordi det giver nogle flotte store skiver. Skær dem så tyndt du kan.

pintxos med andebryst - anden skæres ud

Og så er din pintxos klar til samling.

pintxos md andebryst - klar til samling

Pensl dine brød med lidt god olivenolie og gnid let med et fed hvidløg. Kom så 2 eller 3 skiver andebryst alt efter størrelse på brøddet top med en god klat aioli og en skefuld af de karameliserede løg.

Server mens de stadig er lune.

Perfekt på et tapasbord eller som en lille velkomstcanapé

pintxos med andebryst - serveret

 

Tagget , , .Bogmærk permalink.

En kommentar til Pintxos med andebryst

  1. Pingback:Pinchos (tapas) - kom med dine bedste bud!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *