Lammedeller i yoghurtsauce

Jeg lavede denne her ret som en del af et tapasbord og der var den særdeles velegnet. Men den vil sikkert også gøre sig ganske glimrende som hovedret.

Hvis man ikke bryder sig om lam, kan man helt sikkert få et fint resultat med oksekød i stedet. Jeg synes blandingen af oksekød og lam giver både en dejlig smag og en god konsistens til frikadellerne.

Du skal bruge:

  • 250 g. hakket lammekød
  • 250 g. hakket oksekød
  • 1 løg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1-2 spsk rasp
  • 1 æg
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • paprika
  • 1 tsk sennep
  • olie
  • 500 g græsk yoghurt
  • 1 tsk maizena
  • 2-3 forårsløg
  • frisk mynte
  • salt
  • peber

Lammedeller i yoghurtsauce - ingredienser

Først skal farsen til frikadellerne laves.

Hak løg og hvidløg helt fint og bland dem med de to slags kød, æg, rasp, sennep, spidskommen, paprika, salt og peber. Rør til du har en ensartet gerne lidt sej fars og stil den så til hvile på køl lidt.

Imens kan du rense forårsløgene og skære dem i tynde ringe samt hakket et par håndfulde mynteblade fint.

Så skal du have fat i en god pande og lidt olie og varme panden op til medium varm. Form nu frikadeller af farsen i en størrelse du synes er passende. Jeg foretrækker mine ret små og mundrette – særligt hvis det er til tapas.

lammedeller i yoghurtsauce - dellerne på panden

Steg dellerne dejligt brune på alle sider og tag dem så af panden og kom dem på et passende fad.

Så skal du bare have lavet saucen. Du skal endelig ikke skylle panden – det er med at bevare al den dejlige smag – bare kom yoghurt på panden og varm det op til kogepunktet. tilsæt en tsk maizena for at jævne saucen en lille smule og smag den til med salt peber og paprika.

lammedeller i yoghurtsauce - saucen lavesTag panden af varmen og tilsæt så den friske mynte og rør rundt. Hæld saucen over dellerne og drys med forårsløg og server.

lammedeller i yoghurtsauce - pyntet og serveretEn dejlig mild og cremet ret som både er virkelig dekorativ og velsmagende på et tapasbord.

 

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *