Karrysild

Denne opskrift er oprindelig min mors – og jeg husker den som stjernen ved samtlige julefrokoster i min barndom. Her mange år senere synes jeg stadig, det er den bedste måde at spise sild på. Jeg ved godt, at det for mange mennesker sikkert er noget man kun spiser til jul, men jeg synes nu sagtens man kan snuppe en rugbrød med karrysild resten af året også.

Den opskrift jeg laver giver en stor portion – vel nok til 10-12 hele stykker rugbrød, men man kan jo gange op eller dele den, efter hvor mange man skal lave mad til :

  • 6-8 kryddersildefileter
  • 2 røde æbler – gerne meget sprøde og syrlige
  • 8-10 cornichoner eller 3 drueagurker
  • 1 løg
  • 100 g. god mayonnaise
  • 1 dl piskefløde
  • 4-5 spsk cremefraiche
  • 1-2 tsk hvidvinseddike
  • 1 tsk sukker
  • salt og peber
  • karry
  • 3 hårdkogte æg
  • purløg

 

karrysild-ingredienser

Start med at koge æggene – endelig ikke for hårdkogte – ca. 8 min er passende.

Sildefileterne skæres i passende stykker – jeg plejer at få 8 -10 bidder pr. filet. Æblerne og agurkerne  skæres i små fine tern og løget hakkes fint.

Det var fyldet, så skal du have lavet dressingen.

karrysild-alting-hakket

Cremefraiche og mayonnaise blandes og der tilsættes vineddike, sukker og godt med karry.

Hvor meget karry afhænger i høj grad af hvilken type karry, du vælger at bruge. Til denne ret foretrækker jeg en mild til medium karry. Det er ikke meningen at salaten skal være stærk – men meget gerne krydret og aromatisk. Men vælg den karry du holder af, og prøv dig frem med mængden, så skal det nok blive godt. Smag til med lidt salt og peber.

Når du er tilfreds med smagen, så pisker du fløden til blødt skum og vender den forsigtigt i resten af dressingen. Fløden giver en meget mere let dressing – altså ikke kcalorielet – men mere luftig 😉

Så vendes sildebidderne i dressingen sammen med løg, æble og agurk og salaten kommes i en passende skål.

Æggene pilles og skæres i kvarte og kommes ovenpå sildesalaten og til sidst drysses der med fintsnittet purløg.

karrysild-færdig

Salaten kan i øvrigt sagtens laves dagen før, hvis man f.eks vil lave den til en julefrokost, og så kan man bare pynte med æg og purløg lige inden den serveres.

karrysild-serveret

Serveres på godt groft rugbrød ledsaget af en kold øl – og så er der jo nok en del der mener at en snaps hører sig til også.

Tagget , , , , .Bogmærk permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *