Paella

Den klassiske spanske ret som findes i så mange varianter.

Jeg bryder mig ikke meget om de fleste former for fisk og skaldyr, så derfor er der ingen muslinger eller blæksprutter eller lignende “sære” ting i min paella. Rejer er undtagelsen, så derfor har de fået lov at komme med.

Til en stor pandefuld paella skal du bruge:

 

  • 4-6 stykker kyllinge overlår med skind
  • en skefuld mel til at pudre kødet med
  • salt og peberolie
  • 1 pakke bacon
  • 100 g. chorizo
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 liter kyllinge bouillon af god kvalitet
  • 2 gode nip safran
  • 1 -2 tsk røget paprika
  • 500g. paella eller risotto ris
  • et bundt bredbladet persille
  • 1 dl fine ærter fra frost
  • 10 tigerrejer -rå
  • 1 citron

Du skal have en rigtig god dyb sauterpande med låg til denne ret.

Kyllingestykkerne pudres med lidt mel og krydres godt med salt og peber. Herefter brunes de på panden i lidt olie til de er gyldne og skindet er sprødt. Herefter kommes de i en bradepande el. lign og sættes i ovnen ved 190 grader. Det passer med at de skal have den halve time det tager at forberede resten af paellaen.

Start med at forberede 2 liter varm kyllingebouillon. I den ene liter kommer du desuden safran så det bliver opløst.

Skær nu bacon og chorizo ud i passende stykker og hak løg og hvidløg fint.

Panden varmes godt op og bacon og chorizo steges til det er sprødt og gyldent. Så skruer du lidt ned for varmen og tilsætter løg og hvidløg og sauterer, indtil de er klare og bløde.

Så tilsætter du paprika, ris og den liter kyllingebouillon hvor safranen er i – den anden liter gemmer du lidt endnu.

Nu skal retten stå og simre i ca 20 min på middel varme. Rør i den ind i mellem så den ikke brænder på.

Hvis dine rejer er med skal fjernes denne og rejerne renses.

Efter 20 minutter er risen næsten færdig kogt så nu tilsætter du den sidste liter bouillon sammen med rejer og ærter.
Så sætter du låget på panden og lader den simre stille i 10 min.

 

 

Imens kan du hakke persillen fint og skære citronen i både.

Kyllingen tages ud af ovnen lige inden paellaen er færdig og hvis det er store stykker kan de evt deles.

Når de 10 min er gået skal væsken gerne være opsuget af risene, men retten vil stadig være fugtig – sådan skal den være.

Den drysses med persille og kyllingestykkerne lægges ovenpå.

Serveres med citronbåde og godt brød – og et glas god tør  hvidvin, hvis man er til dét.

En helt vidunderlig spansk klassiker med masser af smag.

 

 

Tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Paella

  1. Trine says:

    Lækker opskrift – lige hvad jeg ledte efter.
    Jeg tilføjede hvidvin, tomat, peberfrugt og limesaft samt lidt ekstra af krydderierne. Det fik mange komplimenter blandt gæsterne.

Leave a Reply to Trine Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *